Όλα έτοιμα για τη συμμετοχή της Bentley Bentayga στην ανάβαση του Pikes Peak

Όλα έτοιμα για τη συμμετοχή της Bentley Bentayga στην ανάβαση του Pikes Peak

Ποιος θα είναι ο οδηγός - Στόχος να «χτυπηθεί» ο χρόνος του Range Rover Sport.

H Bentley είχε από τις αρχές του χρόνου εκδηλώσει την πρόθεσή της να δοκιμάσει την τύχη της στην πιο φημισμένη ανάβαση του κόσμου, αυτήν του Pikes Peak, με μια Bentayga.

Το είχαμε γράψει στις 20 Ιανουαρίου (δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ), αλλά όσο πλησιάζει η ώρα αποκαλύπτονται και άλλες λεπτομέρεις της συμμετοχής. Πρόκειται για μια διαδρομή με 156 στροφές, μήκους 19,99 km η οποία ξεκινά από τα 2.862 μέτρα και τερματίζει στα 4.300.

H Bentley επέλεξε να συμμετάσχει στην κατηγορία Production Class που σημαίνει πως οι αλλαγές που θα έχει η Bentayga που θα πάρει μέρος είναι περιορισμένες και έχουν να κάνουν μόνον με την ασφάλεια. Συγκεκριμένα ο κινητήρας θα είναι ο W12 παραγωγής με τους 600 ίππους, ενώ τα αυτοκίνητο θα φέρει επίσης και την ενεργή αερανάρτηση παραγωγής. Βέβαια θα υπάρχει το απαραίτητο roll cage και μπάκετ αγωνιστικού τύπου καθίσματα, ενώ η μόνη αλλαγή εντοπίζεται στην εξάτμιση που φτιάχτηκε ειδικά για την περίσταση από την Akrapovic.

H Bentley ανακοίνωσε επίσης πως έχει αφαιρέσει από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βάρος 300 κιλών, ωστόσο το συνολικό βάρος παραμένει πάνω από τους 2.000 κιλά. Όλα αυτά όχι με στόχο τη νίκη, αλλά με στόχο ο χρόνος να πέσει κάτω από τα 12 λεπτά, 35 δεύτερα και 610 χιλιοστά, χρόνο που είχε πετύχει το Range Rover Sport στην ίδια διαδρομή.

Για το λόγο αυτό στο μπάκετ του οδηγού θα καθίσει ο δύο φορές νικητής της ανάβασης (2012 και 2015), ο Rhys Millen, ο οποίος έχει τεράστια εμπειρία στον συγκεκριμένο αγώνα. Υπομονή λοιπόν έως τις 24 Ιουνίου για να μάθουμε αν στη μάχη των πολυτελών SUV στον συγκεκριμένο αγώνα η Bentley θα κερδίσει ή όχι την κόντρα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube