O Petter Solberg ξανά στο τιμόνι ενός World Rally Car

O Petter Solberg ξανά στο τιμόνι ενός World Rally Car

O πρώην πρωταθλητής WRC –και νυν πρωταθλητής World Rallycross– θα οδηγήσει ένα Citroen C4 WRC στο βελγικό ράλι Condroz

Ο 40χρονος Νορβηγός, που πρόσφατα στέφθηκε πρώτος πρωταθλητής World Rallycross, θα οδηγήσει ένα C4 WRC, που προετοιμάζει η ομάδα Marc VDS Racing, στο Rallye du Condroz-Huy, στο Βέλγιο, στις 1-2 Νοεμβρίου.

Συνοδηγός του θα είναι ο Phil Mills, με τον οποίο είχαν κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2003, οδηγώντας ένα Subaru Impreza WRC.

Στους αντιπάλους του Solberg θα περιλαμβάνεται ο Kris Meeke, με ένα Citroen DS3 R5, καθώς και ο επικεφαλής της ομάδας Citroen Racing, o Yves Matton, που επίσης θα οδηγήσει ένα C4 WRC. Συνοδηγός του Matton θα είναι ο Daniel Elena, που έχει πάρει 9 παγκόσμιους τίτλους με τον Sebastien Loeb.

«Έχω ωραίες αναμνήσεις από το C4 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Όμως είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι δεν έχω τρέξει σε ράλι για δύο χρόνια», δήλωσε ο Solberg, ο οποίος αγωνίστηκε για τελευταία φορά με αυτοκίνητο WRC, ένα Ford Fiesta RS, στο Ράλι Ισπανίας του 2012.

«Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι να βρω ξανά τα σημεία αναφοράς μου. Το ίδιο ισχύει και για τον Phil. Ο τελευταίος αγώνας που κάναμε μαζί ήταν το 2010 και θα πρέπει να ξαναμάθουμε να γράφουμε σημειώσεις!», πρόσθεσε ο Νορβηγός.

Ο Matton πήρε για πρώτη φορά μέρος στο Condroz το 1987 με ένα Opel Manta GT/E. Τερμάτισε 5ος το 1991 και το 1992 με Ford Sierra Cosworth. Μετά από μακρόχρονη απουσία επέστρεψε το 2008 και ήταν 3ος πέρσι με ένα Xsara WRC.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι το Rallye du Condroz ήταν αυτό που μου εμφύσησε το πάθος για τους αγώνες γενικά και τα ράλι ειδικότερα», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας της Citroen στο WRC και το WTCC.

Το ασφάλτινο Rallye du Condroz διαρκεί δύο ημέρες και έχει 22 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 243 km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube