Ο Lorenzo κανονίζει να οδηγήσει Formula 1

Ο Lorenzo κανονίζει να οδηγήσει Formula 1

Πρόκειται για μια σκέψη για το επόμενο βήμα της καριέρας του, αυτό που δεν έκανε τελικά ο Rossi, ή απλή περιέργεια;

Ο Jorge Lorenzo μεθοδεύει να οδηγήσει ένα μονοθέσιο Formula 1 της Mercedes πριν το τέλος του 2016. Για τον σκοπό αυτο δουλεύει στενά με την Yamaha.

Ο κοινός παρονομαστής των δύο αγωνιστικών ομάδων, της Yamaha και της Mercedes, είναι η Monster. Ο χορηγός ενεργειακών ποτών. Και αυτήν ακριβώς την σύνδεση κοιτάζει να αξιοποιήσει ο παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP.

Ο Lorenzo θέλει πολύ να δοκιμάσει το μονοθέσιο του Hamilton, αλλά υπάρχουν πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν. Και έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και τις υποχρεώσεις του. Και η Yamaha που δεν είναι διατεθειμένη να κάνει τον παραμικρό συμβιβασμό στο κυνήγι των φετινών τίτλων ίσως δεν του επιτρέψει τελικά να κάνει αυτό το τεστ.

Στο πρόγραμμα ως το τέλος της χρονιάς, οι αγώνες της F1 και τα MotoGP σπάνια συμπίπτουν. Αυτό σημαίνει ότι την εβδομάδα μεταξύ δύο Grand Prix που η Mercedes ίσως έχει τον χρόνο, δεν θα τον έχει ο Lorenzo που θα οδεύει προς αγώνα. Και το αντίστροφο. Πάντως ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει εντός του 2016. Όσο δηλαδή είναι στη Yamaha και απολαμβάνει της χορηγίας της Monster. Από του χρόνου, ως αναβάτης της Ducati δεν θα έχει αυτή την ευκαιρία.

Δεν είναι η πρώτη επαφή του Lorenzo με τους τέσσερις τροχούς σε αγωνιστικό επίπεδο. Είχε τρέξει το 2014 στις 12 Ώρες του Abu Dhabi με Ferrari στα χρώματα της Monster και τότε.

Η ιστορία θυμίζει την υπόθεση Rossi, όταν είχε οδηγήσει δύο φορές μονοθέσιο Ferrari, το 2004 και το 2008, και μάλιστα σε πολύ ανταγωνιστικό ρυθμό. Λέγονταν τότε ότι ο Ιταλός σκεφτόταν σοβαρά να μεταπηδήσει στην F1, κίνηση που δεν έγινε ποτέ. Αντίθετα, επικεντρώθηκε στα MotoGP συνέχισε να παίρνει νίκες και τίτλους και σήμερα, στα 37 του, είναι και πάλι σε τροχιά διεκδίκησης πρωταθλήματος.

[Πηγή Motorsport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube