Ο Jost Capito επιστρέφει στη Volkswagen

Ο Jost Capito επιστρέφει στη Volkswagen

Ο αρχιτέκτονας της κυριαρχίας της VW στο WRC επιστρέφει εκεί, αφού αποδεσμεύτηκε από την ομάδα Formula 1 της McLaren.

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί να διοικήσει μια αγωνιστική ομάδα ή ένα τμήμα υψηλών επιδόσεων εταιρείας αυτοκινήτων, αυτός είναι ο Jost Capito.

Για να θυμηθούμε ποιος είναι, θα πούμε ότι ο 58χρονος σήμερα Γερμανός ξεκίνησε το 1985 από την BMW, όπου εργάστηκε στην εξέλιξη κινητήρων υψηλής απόδοσης. Την ίδια χρονιά ήταν και μέλος της ομάδας που κέρδισε την κατηγορία των φορτηγών στο Ράλι Παρίσι-Ντακάρ.

Το 1989 πήγε στην Porsche και στη συνέχεια στη διοίκηση της ομάδας Sauber στη Formula 1, πριν καταλήξει στη Ford, όπου ανέβηκε στην ιεραρχία μέχρι τη θέση του διευθυντή όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων στην Ευρώπη, αλλά και του τμήματος μοντέλων παραγωγής υψηλών επιδόσεων, Ford Performance.

Το 2012 τον πήρε η VW για να διοικήσει το αγωνιστικό της τμήμα, και ήταν αυτός που δημιούργησε και διηύθυνε την ομάδα που κυριάρχησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, σαρώνοντας τις νίκες και τους τίτλους για μια τετραετία.

Ο Ron Dennis έσπευσε να πάρει τον Capito, μόλις πέρσι, για τη θέση του CEO της McLaren Racing. Όμως ο Dennis εκδιώχθηκε από επικεφαλής της McLaren και η νέα διοίκηση έβαλε τον Capito στο περιθώριο (με τα αποτελέσματα που ξέρουμε…). Τώρα ο Γερμανός επιστρέφει στη VW, αλλά καθώς η ομάδα ράλι έχει κλείσει κατά την απουσία του, θα αναλάβει την Volkswagen R GmbH (το τμήμα υψηλών επιδόσεων της εταιρείας) και την Volkswagen Zubehör GmbH (το τμήμα εξαρτημάτων aftermarket).

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι μοντέλα θα ακολουθήσουν τα σημερινά Golf R και Scirocco R, και τι νέα πακέτα εξοπλισμού θα προστεθούν στα R-Line.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Volkswagen Scirocco R

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube