O Alex Zanardi επιστρέφει με BMW M6 GT3 αυτή τη φορά

O Alex Zanardi επιστρέφει με BMW M6 GT3 αυτή τη φορά

Στον τελικό του Ιταλικού Πρωταθλήματος GT 2016 στο Mugello της Ιταλίας

Ο τελικός του Ιταλικού Πρωταθλήματος GT 2016 στο Mugello, το επόμενο Σαββατοκύριακο θα έχει μια ξεχωριστή συμμετοχή, αυτήν του Alex Zanardi στο τιμόνι μιας  BMW M6 GT3 που ετοίμασε ειδικά γι’ αυτόν η BMW Team Italia με την ROAL Motorsport και τροποποίησε η BMW Motorsport.

Ο Zanardi θα γιορτάσει τα 50στα του γενέθλια (είναι στις 23 Οκτωβρίου) με αυτήν τη συμμετοχή και μαζί η BMW Ιταλίας θα γιορτάσει τα δικά της 50 χρόνια δυναμικής παρουσίας, την ώρα που η “μαμά” BMW γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της. 
Η τελευταία αγωνιστική εμφάνιση του Zanardi ήταν στο “Spa 24 Hours” τον Ιούλιο του 2015, όπου μοιράστηκε μια BMW Z4 GT3 με τους Timo Glock και Bruno Spengler

Στη συνέχεια ο οδηγός και πρεσβευτής της BMW επικεντρώθηκε στην προετοιμασία του για τους παραολυμπιακούς αγώνες όπου και ανεδείχθη σε χρυσό παραολυμπιονίκη και τώρα ήρθε η ώρα να επιστρέψει σε αυτό που αγαπά πιο πολυ από όλα, στους αγώνες αυτοκινήτων. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Alex Zanardi χρυσός στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Rio

Θα είναι η πρώτη φορά που ο Zanardi θα τρέξει με BMW M6 GT3, διάδοχο της BMW Z4 GT3, που βρίσκεται στην καρδιά της αγωνιστικής δράσης από την αρχή της σεζόν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε την BMW Z4 GT3 του Πρωταθλήματος FIA GT

Η BMW Motorsport έχει πολλά χρόνια εμπειρίας στη μετατροπή αγωνιστικών μοντέλων BMW για τις ανάγκες του Zanardi και αυτή τη στιγμή, οι μηχανικοί ασχολούνται με την προσαρμογή της BMW M6 GT3 που θα τρέξει στο Mugello με τη ROAL Motorsport.
Ο ίδιος δηλώνει ευτυχής που του δίνεται αυτή η δυνατότητα, τονίζοντας πως από τότε που είδε στο Μόναχο την M6 GT3 το μόνο που ήθελε ήταν να την οδηγήσει. Τώρα η BMW λέει, μου δίνει αυτή τη δυνατότητα να το κάνω και μάλιστα σε μια από τις πιο αγαπημένες μου πίστες, αυτήν του Mugello.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω -καταλήγει- όλους τους ανθρώπους της BMW Ιταλίας που εργάστηκαν σκληρά για να έχω αυτήν τη ευκαιρία, αλλά και τους συντελεστές του ιταλικού πρωταθλήματος GT που με υποδέχονται για πρώτη φορά. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube