NASCAR: Κατάσχεση αυτοκινήτου ύστερα από περίεργη έκρηξη [video]

NASCAR: Κατάσχεση αυτοκινήτου ύστερα από περίεργη έκρηξη [video]

Οι αγωνοδίκες του NASCAR κατέσχεσαν το αυτοκίνητο του Derrike Cope ύστερα από την απροσδόκητη και παράξενη έκρηξη του μοτέρ του.

Μια περίεργη κατάσταση προέκυψε κατά τη διάρκεια του αγώνα NASCAR Xfinity Series στην πίστα του Watkins Glen, όταν το αυτοκίνητο του Derrike Cope εξερράγη απροσδόκητα.

Απέμεναν 23 από τους 82 γύρους του αγώνα, όταν ο Derrike Cope επιβράδυνε στην πίστα και ρολάρισε μέχρι το Bus Stop (σ.σ. έξοδος διαφυγής), οπότε και απ’ ό,τι φαίνεται κάτι εξερράγη κάτω από καπό της Chevrolet Νο70 που οδηγούσε. Ο Cope δεν τραυματίστηκε.

Εκπρόσωπος του NASCAR επιβεβαίωσε ότι το Σώμα Επιβολής Κυρώσεων κατέσχεσε το αυτοκίνητο και θα το εξετάσει στο κέντρο έρευνας και εξέλιξης της διοργάνωσης, στο Concord, N.C.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Άψογο ντριφτ του Erik Jones, λόγω σκασμένου λάστιχου, με 290 km/h [video]

«Στα 35 χρόνια της αγωνιστικής καριέρας μου, δεν έχω συναντήσει ποτέ κάτι παρόμοιο», είπε ο Cope ύστερα από την εξέταση και το εξιτήριο που πήρε από το ιατρικό κέντρο της πίστας. «Έσκασε στα μούτρα μου».

Μέχρι να αποφανθεί επισήμως ο NASCAR, οι επαΐοντες και ειδικά οι crew chiefs των ομάδων, κάνουν λόγο για πρόβλημα με την υπερθέρμανση των φρένων που οδήγησαν σε σκάσιμο του αριστερού λάστιχου από την εσωτερική πλευρά του ή για έκρηξη του ρότορα των φρένων. Κάποιοι βάζουν και την μπαταρία ως πιθανή πηγή τη έκρηξης. Το σίγουρο είναι ότι ο NASCAR θα κάνει το αυτοκίνητο φύλλο και φτερό, καθώς δεν έχει συμβεί τίποτα παρόμοιο στη πολυετή και σφόδρα δημοφιλή αυτή διοργάνωση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube