MotoGP, Sachsenring: O Marquez τζογάρει με τα λάστιχα και κερδίζει

MotoGP, Sachsenring: O Marquez τζογάρει με τα λάστιχα και κερδίζει

Η απόφαση να αλλάξει λάστιχα την σωστή στιγμή καθώς η πίστα στέγνωνε έδωσε στον Marquez τη νίκη.

Ο Marc Marquez πήρε ρίσκο περνώντας από τα βρόχινα στα στεγνά λάστιχα, και πήρε μια εμφατική νίκη διευρύνοντας το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα.

Η βροχή έπεφτε στο Sachsenring από το πρωι ως νωρίς το απόγευμα. Και μια σύντομη μπόρα περίπου μίσή ώρα πριν αρχίσει ο αγώνας δεν άφηνε περιθώριο σε κανέναν να σκεφτεί να χρησιμοποιήσει άλλο τύπο ελαστικών πέρα από τα βρόχινα. Παρόλα αυτά μια στεγνή γραμμή άρχισε να σχηματίζεται σταδιακά, ενώ τον αγώνα οδηγούσε ο Danilo Petrucci και τον ακολουθούσαν οι Dovizioso, Rossi, Miller (ο οποίος είχε ανέβει από την 16η θέση) και Marquez.

Ο Petrucci έπεσε στον 10ο γύρο, στον ίδιο που ο Marquez είχε μια έξοδο από την πίστα χωρίς πτώση, η οποία όμως τον έριξε στην 8η θέση.

Τα πρώτα pit stops άρχισαν λίγο μετά. Όσοι από τους αναβάτες έμπαιναν προτιμούσαν τα ενδιάμεσα ελαστικά, ή έναν συνδυασμό ενδιάμεσου εμπρός με slick πίσω, όπως ο Loris Baz. Ο Andrea Iannone που έβαλε intermediates στους πρώτους γύρους μετά την αλλαγή μοτοσικλέτας έχανε πολλά δευτερόλεπτα από τον team mate του Dovizioso που οδηγούσε τον αγώνα.

Ο Marquez μπήκε για αλλαγή μοτοσικλέτας στον 17ο γύρο και πήρε το ρίσκο να βάλει slicks μπρος πίσω. Και όπως απεδείχθη, ήταν κίνηση ματ, καθώς άρχισε να κερδίζει τέσσερα ως έξι δευτερόλεπτα στον γύρο από τους αναβάτες που είχε μπροστά του, εκμηδενίζοντας γρήγορα την σε βάρος του διαφορά των 30”.

Οι Dovizioso, Rossi, Crutchlow (ο οποίος είχε εκκινήσει 13ος και ήταν ο ταχύτερος της πίστας στα μέσα του αγώνα), Barbera και Miller έμειναν έξω. Από ότι φάνηκε για πολύ. Τελικά βούτηξαν όλοι μαζί στα pits για αλλαγή μοτοσικλέτας / ελαστικών στον 23ο γύρο. Αλλά ήταν αργά. Ο Marquez πέρασε μπροστά και πήρε τη νίκη με διαφορά 9,857”.

Με την 3η του νίκη στη σεζόν ο Ισπανός πηγαίνει στο καλοκαιρινό διάλειμμα με προβάδισμα 48  βαθμών από τον Lorenzo και 59 από τον Rossi.

Ο Lorenzo τερμάτισε στην15η θέση, 77” πίσω από τον Marquez, με σοβαρά και πάλι προβλήματα στο βρεγμένο. Ενώ ο Rossi με τα intermediates έπεσε στην 8η θέση, πίσω από τον Miller ο οποίος σταμάτησε για αλλαγή μοτοσικλέτας αφού τον πέρασε ο Marquez στον τελευταίο γύρο.

Ο Crutchlow έκανε καλό αγώνα για να πάρει την 2η θέση. Ισοφάρισε τον καλύτερο τερματισμό του στο MotoGP προσπερνώντας με τα slicks, μετά την αλλαγή μοτοσικλέτας, τον Dovizioso και τον Scott Redding. Ο Redding ήταν μεταξύ αυτών που μπήκαν στα pits νωρίς για intermediates, μια κίνηση που φαινόταν ότι θα πιάσει, καθώς κρατούσε την 2η θέση λίγους γύρους πριν το τέλος. Αλλά τον πέρασε ο Dovizioso στον τελευταίο γύρο και του πήρε την τελευταία θέση του βάθρου. Η άλλη εργοστασιακή Ducati τερμάτισε στην 5η θέση. Ο Pedrosa με την δεύτερη Honda είδε έκτος την καρό σημαία, μπροστά από τους Miller, Rossi, Barbera και Alvaro Bautista.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube