MotoGP Qatar: Ματαιώθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές

MotoGP Qatar: Ματαιώθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές

Λόγω του νερού από τη βροχή στην πίστα Losail, δεν θα γίνουν κατατακτήριες και οι αναβάτες θα εκκινήσουν με βάση τους χρόνους στις ελεύθερες δοκιμές.

Παρά την πιθανότητα βροχής στις καιρικές προγνώσεις, οι δύο πρώτες ημέρες ελεύθερων δοκιμών για το πρώτο Grand Prix της χρονιάς έγιναν σε στεγνή πίστα.

Όμως η καταιγίδα σήμερα Σάββατο, παρότι σταμάτησε αρκετές ώρες πριν την αρχή του προγράμματος, άφησε πολλά νερά στην πίστα και λίμνες στις αμμοπαγίδες.

Λόγω ανησυχιών ότι οι αναβάτες δεν θα έβλεπαν καλά με την αντανάκλαση των προβολέων στη βρεγμένη άσφαλτο, οι οργανωτές προγραμμάτισαν αρχικά μια δοκιμαστική περίοδο το βράδυ για την εκτίμηση των συνθηκών. Αυτή όμως αναβλήθηκε επ’ αόριστον και τελικά ματαιώθηκε, όχι μόνο για την κορυφαία κατηγορία MotoGP, αλλά και για τις Moto3, Moto2 και Talent Cup.

Η 4η περίοδος των δοκιμαστικών αναβλήθηκε 35 λεπτά για τις 8:30 τοπική ώρα, αλλά 20 λεπτά πριν την ώρα αυτή οι οργανωτές ανακοίνωσαν τη ματαίωση όλων των δοκιμών του Σαββάτου.

Έτσι, η σειρά εκκίνησης για όλες τις κατηγορίες διαμορφώνεται με βάση τους χρόνους στις τρεις περιόδους ελεύθερων δοκιμών, Πέμπτη και Παρασκευή. Οπότε, ο Μaverick Viñales (Yamaha) θα ξεκινήσει από την pole position, με δίπλα του τον Andrea Iannone (Suzuki) και τον Marc Marquez (Honda). O Jorge Lorenzo (Ducati) θα εκκινήσει από τη 12η μόλις θέση.  

Παρότι υπάρχει πρόβλεψη ο αυριανός αγώνας να γίνει με το φως της ημέρας, αν υπάρξει ανάγκη, ο αρχικός προγραμματισμός για τις 20.00 ώρα Ελλάδας προς το παρόν παραμένει.

Οι περίοδοι προθέρμανσης όμως, για όλες τις κατηγορίες, θα επεκταθούν από τα 20 στα 30 λεπτά.

Η ΣΕΙΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ MOTOGP ΤΟΥ QATAR:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube