MotoGP: Πτερύγια τέλος

MotoGP: Πτερύγια τέλος

Τα πολύ αμφιλεγόμενα αεροδυναμικά πτερύγια στο φέρινγκ των μοτοσικλετών θα απαγορευτούν από το 2017.

Η Επιτροπή Grand Prix των MotoGP αποκάλυψε ότι θα απαγορεύσει τη χρήση αεροδυναμικών πτερυγίων από το 2017 – αλλά θα επιτρέψει τη χρήση τους την υπόλοιπη φετινή χρονιά.

Η απόφαση της επιτροπής ήταν ομόφωνη.

Η Επιτροπή Grand Prix αποτελείται από τον πρόεδρο της εταιρείας προώθησης Dorna, Carmelo Espeleta, τον Ignacio Verneda (CEO της FIM), τον Herve Poncharal (IRTA) και τον Takanao Tsubouchi (MSMA) ενώ στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν επίσης ο Javier Alonso (Dorna) και ο Mike Trimby (IRTA, γραμματέας της συνάντησης στο Assen).

Η ανακοίνωση λέει: «Η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα ότι, από το 2017, η χρήση αεροδυναμικών πτερύγων στην κατηγορία MotoGP θα απαγορευτεί. Ο κανονισμός θα είναι ίδιος με αυτόν των κατηγοριών Moto3 και Moto2 όπου η χρήση πτερύγων ήδη απαγορεύεται. Οι πτέρυγες που πληρούν τους ισχύοντες τεχνικούς κανονισμούς μπορεί να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται για το υπόλοιπο της αγωνιστικής σεζόν του 2016»

Τα πτερύγια, τα οποία λανσάρισε πρώτη η Ducati, ήταν μια μόνιμη αιτία διαφωνιών στο paddock του MotoGP στην αρχή της φετινής σεζόν. Ορισμένοι αναβάτες δήλωσαν ότι δημιουργούν πρόβλημα, όχι μόνο με την ασφάλεια, αλλά και με την αισθητική των μοτοσικλετών.

Ο Andrea Iannone της Ducati (φωτ. κάτω) όμως χαρακτήρισε όλες τις επικρίσεις «προϊόν ζήλειας».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube