MotoGP – Ιαπωνία: Ο Rossi στην pole

MotoGP – Ιαπωνία: Ο Rossi στην pole

Ενώ στις ελεύθερες δοκιμές δεν έδειχνε τόσο γρήγορος, στις κατατακτήριες ο Valentino Rossi παρουσιάστηκε δυνατός και πήρε την pole position.

Ο Rossi νίκησε τον Marc Marquez σε μια man to man μονομαχία για την pole position. Χειροκροτήθηκε και ο Jorge Lorenzo, ο οποίος κατάφερε να πάρει την 3η θέση λίγες ώρες μετά από μία πολύ σοβαρή πτώση.

Ο Ισπανός παγκόσμιος πρωταθλητής, αναβάτης της Yamaha, είχε μία πτώση με πολλά χιλιόμετρα στη Στροφή 2, στην διάρκεια της 3ης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του Σαββάτου. Χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο και να γίνουν μία σειρά από εξετάσεις επέστρεψε στην πίστα με την άδεια να συνεχίσει να αγωνίζεται. Και κατάφερε να φέρει την Yamaha του μπροστά από την Ducati του Andrea Dovizioso, στις τελευταίες στιγμές της περιόδου.

Ο Marquez ήταν το σημείο αναφοράς στην αρχή του σκέλους, με χρόνο 1’44”617, παρότι ο γύρος τους δεν ήταν εντελώς καθαρός, αφού χρειάστηκε να προσπεράσει τον Aleix Espargaro. Ο Crutchlow με την LCR Honda ήταν δεύτερος με διαφορά 0,8” αλλά αμέσως μετά ο Marquez έκανε 1’44”134 και ξέφυγε για τα καλά, δείχνοντας ότι είναι σε δική του κλάση. Ο Rossi ανέβηκε δεύτερος με 1’44”736, μπροστά από τον Maverick Vinales με την Suzuki. Τότε εμφανίστηκε ως διεκδικητής της 2ης θέσης ο Lorenzo, ο οποίος την κρατούσε προσωρινά με χρόνο 1’44”399.

Στη δεύτερη σειρά γρήγορων γύρων ο Dovizioso έριξε τον Lorenzo στην 3η θέση, με έναν γύρο μόλις 0,16” πιο αργό από του Marquez. Τότε ήταν που ο Rossi έκανε έναν συγκλονιστικό γύρο και με χρόνο 1’43”954 πήρε την pole με διαφορά 18 εκατοστών του δευτερολέπτου από τον Marc Marquez. Ο οποίος προσπάθησε να τον ακολουθήσει στην πίστα αλλά γλίστρησε και έχασε τη γραμμή του στο τέλος του γύρου. Ο Marquez προσπάθησε ξανά στον επόμενο γύρο, αλλά έχασε και πάλι τη γραμμή του στην Στροφή 5.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube