MotoGP Ιαπωνία: Ο Marquez πρωταθλητής

MotoGP Ιαπωνία: Ο Marquez πρωταθλητής

Ο Marc Marquez με τη Honda του πήρε τη νίκη στην Ιαπωνία κι εξασφάλισε τον τίτλο αφού οι Rossi και Lorenzo έπεσαν.

Ο Marquez πήγε στο Motegi 52 βαθμούς μπροστά από τον Rossi και 66 από τον Lorenzo, αλλά καθώς απέμεναν 75 να μοιραστούν στους τρεις επόμενους αγώνες, δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να εξασφαλίσει τον τίτλο στην Ιαπωνία.

Όμως, παίρνοντας την πέμπτη φετινή του νίκη και με τους δύο οδηγούς της Yamaha να πέφτουν και να χάνουν κάθε ελπίδα, ο 23χρονος Ισπανός πήρε το τρίτο του πρωτάθλημα στη μεγάλη κατηγορία, μετά από αυτά του 2013 και του 2014.

Ο Marquez μπήκε επικεφαλής μετά την εκκίνηση, όμως βγήκε δεύτερος από την πρώτη στροφή, αφού ο Lorenzo τον πέρασε από την εσωτερική, έχοντας προηγουμένως περάσει και τον Rossi.

O Lorenzo έμεινε μπροστά μέχρι τον 4ο γύρο όπου ο Marquez τον πέρασε από την εσωτερική της Κ9.

Ο Rossi αναγκάστηκε να περιμένει άλλους δύο γύρους για να τον μιμηθεί, αλλά όταν πέρασε τον ομόσταυλό του, ο Marquez ήταν ήδη 0,866” μπροστά έχοντας κάνει μια σειρά από ταχύτερους γύρους.

Κάθε ελπίδα που είχε ο Ιταλός για να πιάσει τον Marquez έσβησε στον 7ο γύρο όταν ο Rossi έχασε το μπροστινό στην Κ10 κι έπεσε. Ξανακαβάλησε τη Yamaha του, αλλά επέστρεψε κατευθείαν στα pits της ομάδας, εγκαταλείποντας τον αγώνα και το όνειρο ενός 10ου παγκόσμιου τίτλου.

Για να διατηρήσει κάποιες μαθηματικές ελπίδες για τίτλο, ο Lorenzo έπρεπε να ανέβει στο βάθρο στην Ιαπωνία. Χτυπημένος από την πτώση του στις δοκιμές του Σαββάτου, ο Ισπανός κρατούσε τη δεύτερη θέση αλλά η διαφορά του από τον Andrea Dovizioso μειωνόταν.

Επτά γύρους πριν το τέλος, ο αναβάτης της Ducati ήταν μόνο 4 δέκατα πίσω του, ενώ ο Marquez, γυρίζοντας συνεχώς στο 1’ 45”, είχε ανοίξει μια διαφορά σχεδόν 4”.

Τα πράγματα για τον αναβάτη της Honda έγιναν ακόμα καλύτερα 5 γύρους πριν το τέλος, όταν ο Lorenzo έχασε το μπροστινό της Yamaha στην Κ9, έπεσε κι εγκατέλειψε.

Ο Marquez πήρε το μήνυμα της πτώσης του Lorenzo με το pit-board και οδήγησε αλάνθαστα στη συνέχεια παίρνοντας τη νίκη μέσα στο «σπίτι» της Honda κι εξασφαλίζοντας τον τίτλο τρεις αγώνες πριν το τέλος της σεζόν.

Ο Dovizioso τερμάτισε 2ος, ενώ ο Maverick Vinales έφτασε και πέρασε τον team-mate του στη Suzuki, Aleix Espargaro, προς το τέλος του αγώνα για να πάρει την 3η θέση του βάθρου.

Ο Cal Crutchlow (LCR Honda) ήταν ο μόνος από τους πρωταγωνιστές που επέλεξε το σκληρό εμπρός λάστιχο, αλλά αυτή η επιλογή που έκανε στη σχάρα εκκίνησης δεν του βγήκε αφού τερμάτισε στην 5η θέση, αρκετά πίσω.

Ο Pol Espargaro ήταν 6ος με τη Yamaha της Tech3, ενώ οι δύο αναβάτες της Aprilia, Alvaro Bautista και Stefan Bradl, τερμάτισαν 7ος και 10 ος, έχοντας ανάμεσά τους τις Pramac Ducati των Danilo Petrucci και Scott Redding.

Στην επιστροφή του μετά από τρεις χαμένους αγώνες λόγω τραυματισμού, ο Bradley Smith (Yamaha Tech3) έδωσε μάχες και τερμάτισε στη 13η θέση.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 24 ΓΥΡΟΥΣ:

ΘΕΣΗ

ΑΝΑΒΑΤΗΣ

ΟΜΑΔΑ

ΜΟΤ/ΤΑ

ΧΡ./ΔΙΑΦ.

1

Marc Marquez

Honda

Honda

42m34.610s

2

Andrea Dovizioso

Ducati

Ducati

2.992s

3

Maverick Vinales

Suzuki

Suzuki

4.104s

4

Aleix Espargaro

Suzuki

Suzuki

4.726s

5

Cal Crutchlow

LCR Honda

Honda

15.049s

6

Pol Espargaro

Tech3 Yamaha

Yamaha

19.654s

7

Alvaro Bautista

Aprilia

Aprilia

23.032s

8

Danilo Petrucci

Pramac Ducati

Ducati

28.555s

9

Scott Redding

Pramac Ducati

Ducati

28.802s

10

Stefan Bradl

Aprilia

Aprilia

32.330s

11

Katsuyuki Nakasuga

Yamaha

Yamaha

42.845s

12

Yonny Hernandez

Aspar Ducati

Ducati

52.219s

13

Bradley Smith

Tech3 Yamaha

Yamaha

53.783s

14

Tito Rabat

Marc VDS Honda

Honda

54.760s

15

Hiroshi Aoyama

Honda

Honda

1m00.155s

16

Loris Baz

Avintia Ducati

Ducati

1m04.440s

17

Hector Barbera

Ducati

Ducati

1m42.966s

18

Mike Jones

Avintia Ducati

Ducati

1 γύρος

-

Jorge Lorenzo

Yamaha

Yamaha

Εγκατ.

-

Valentino Rossi

Yamaha

Yamaha

Εγκατ.

-

Jack Miller

Marc VDS Honda

Honda

Εγκατ.

 

-

Eugene Laverty

Aspar Ducati

Ducati

Εγκατ.

-

Dani Pedrosa

Honda

Honda

Αποσύρθηκε

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube