MotoGP: Αυτή είναι η νέα Ducati Desmosedici GP

MotoGP: Αυτή είναι η νέα Ducati Desmosedici GP

Η Ducati παρουσίασε επίσημα τη νέα της μοτοσικλέτα για το πρωτάθλημα MotoGP του 2016

Η νέα μοτοσικλέτα πήρε μέρος στις δύο πρώτες δοκιμές εξέλιξης του χειμώνα, στη Sepang και το Phillip Island, με τους Andrea Dovizioso και Andrea Iannone, αλλά χωρίς τα επίσημα χρώματα, τα οποία αποκαλύφθηκαν σήμερα το πρωί στα κεντρικά της Ducati, στην Bologna.

Οι δύο εργοστασιακοί αναβάτες δεν φάνηκαν πολύ στις δοκιμές του Phillip Island, αλλά δήλωσαν ικανοποιημένοι από αυτά που έμαθαν τις τρεις εκείνες μέρες.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Gigi Dall’Ignia, περιέγραψε τη νέα Desmosedici ως «εξέλιξη» των προηγούμενων αγωνιστικών.

«Πρόκειται για ένα απίστευτο βήμα εμπρός», είπε. «Πέρσι χρησιμοποιήσαμε μια μοτοσικλέτα που ουσιαστικά δεν είχαμε το χρόνο για να τη δοκιμάσουμε [το χειμώνα]. Ήμασταν αισιόδοξοι, αλλά είχαμε κάποιες μικρές αμφιβολίες. Όμως τα πράγματα πήγαν καλά.

«Φέτος είμαστε απόλυτα ήρεμοι, έχουν χρησιμοποιήσει και δοκιμάσει τη μοτοσικλέτα στις δύο επίσημες δοκιμές. Στην πρώτη [στη Sepang] είχαμε κάποια μικρά προβλήματα με το μηχανικό στήσιμο, τα οποία λύσαμε στις δεύτερες δοκιμές».

Η Ducati θα ξεκινήσει τη νέα αγωνιστική χρονιά, μην έχοντας πάρει νίκη από τότε που ο Casey Stoner κέρδισε το GP Αυστραλίας του 2010. Ο Stoner έχει επιστρέψει στην ομάδα ως αναβάτης δοκιμών και πρεσβευτής της φίρμας και, έχοντας δοκιμάσει την GP15 στη Sepang της Μαλαισίας, απλά παρακολούθησε τις δοκιμές στο Phillip Island της Αυστραλίας την περασμένη εβδομάδα.

Ο Αυστραλός δεν ήταν παρών στη σημερινή παρουσίαση.

Ο Dall’Ignia δήλωσε ότι ο στόχος της Ducati φέτος είναι να σταματήσει αυτή τη χωρίς νίκες περίοδο. «Ο βασικός στόχος φέτος είναι να είμαστε πρωταγωνιστές και ηγέτες σε κάθε αγώνα», είπε. «Θέλουμε να παλέψουμε για τις πρώτες θέσεις και να πάρουμε μερικές νίκες, θέλουμε να νικήσουμε. Είναι σημαντικό για μας. Πρέπει να νικήσουμε και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε αυτό το στόχο».

Η Ducati ανακοίνωσε επίσης ότι εγκαταλείπει τη συνήθεια να βάζει τη χρονολογία μετά την ονομασία της κάθε Desmosedici GP (π.χ. η περσινή λεγόταν GP15), αφενός για να ακολουθήσει τους άλλους κατασκευαστές που έχουν κοινή ταυτότητα μοντέλων, και αφετέρου για να μην επηρεάζεται η εικόνα των δορυφορικών ομάδων που χρησιμοποιούν παλιότερες μοτοσικλέτες της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube