MotoGP Αργεντινής: Δύο στα δύο για τον Viñales

MotoGP Αργεντινής: Δύο στα δύο για τον Viñales

Ο Maverick Viñales κέρδισε και το δεύτερο GP της χρονιάς μπροστά από τον Rossi, ενώ ο Marquez έπεσε.

Ο Marc Marquez έκανε τέλεια εκκίνηση από την pole με τη Honda, για να μπει επικεφαλής και να ανοίξει μια διαφορά πάνω από 2”. Όμως στη στροφή 2 του 4ου γύρου έχασε το μπροστινό της RC213V (που φορούσε το σκληρό λάστιχο), έπεσε κι εγκατέλειψε νευριασμένος.

Η πτώση του πρωταθλητή ήταν το τέλειο δώρο για τον Viñales, που από την 6η θέση της εκκίνησης είχε ανέβει 3ος στον πρώτο γύρο και δύο γύρους αργότερα είχε περάσει τον Cal Crutchlow (LCR Honda) για να πάρει τη 2η θέση.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν εύκολα για τον 21χρονο Ισπανό της Yamaha, επανέλαβε τη νικηφόρα επίδοση που είχε κάνει στο GP του Qatar, δύο εβδομάδες πριν.

Ο Crutchlow και ο Rossi σχημάτισαν τρενάκι πίσω του για αρκετούς γύρους, πριν ο Vale κάνει το προσπέρασμα στη στροφή 5 ενώ απέμεναν 6 γύροι για τον τερματισμό. Παρότι ο Άγγλος έμεινε κοντά στον Ιταλό, δεν είχε την ταχύτητα για να τον περάσει χωρίς μεγάλο ρίσκο, κι έτσι συμβιβάστηκε με το 3ο σκαλί του βάθρου.

Ο Viñales στο μεταξύ είχε απομακρυνθεί και έλεγξε τον αγώνα για να τερματίσει νικητής με διαφορά 2,915” από τον team-mate του, σε ένα πανηγυρικό «1-2» για τη Yamaha.

Ο Alvaro Bautista πήρε μια εκπληκτική 4η θέση με την Aspar Ducati, αφού απαλλάχτηκε από τον Dani Pedrosa, που έπεσε στο ίδιο σημείο και με τον ίδιο τρόπο που είχε πέσει ο team-mate του στη Honda, o Marquez.

Ο «ρούκι» Johann Zarco, μετά από πολύ καλή επίδοση, τερμάτισε 5ος με την Yamaha Tech3, μπροστά από τον team-mate του, τον Jonas Folger, που πέρασε τον Danilo Petrucci (Pramac Ducati) στον προτελευταίο γύρο.

Ήταν μια καταστροφική μέρα για τις εργοστασιακές Ducati, καθώς ο Jorge Lorenzo έπεσε στην πρώτη στροφή αφού χτύπησε από πίσω τη Suzuki του Andrea Iannone. O Andrea Dovizioso, με την άλλη Ducati, ήταν ξανά το θύμα ενός άλλου αναβάτη, όπως και πέρσι στον ίδιο αγώνα. Αυτή τη φορά τον έριξε άθελά του ο Aleix Espargaro, που έχασε το μπροστινό στη στροφή 5 και η Aprilia του έπεσε πάνω στην Ducati του άτυχου Ιταλού. Ο Espargaro ήταν απαρηγόρητος μετά, αγκαλιάζοντας τον πεσμένο Dovi.

O σταρ των κατατακτηρίων, Karel Abraham, έπεσε σταδιακά πίσω για να τερματίσει τελικά 10ος, πίσω από τους Scott Redding και Jack Miller. Ήταν ο πρώτος τερματισμός του Τσέχου στη δεκάδα από το 2012. Θυμίζουμε ότι η Ducati του είναι του 2015.

Η ΚΤΜ είδε και τις δύο μοτοσικλέτες της να τερματίζουν μέσα στους βαθμούς, στον δεύτερο μόλις αγώνα της στο πρωτάθλημα ως κατασκευαστή. Οι Pol Espargaro και Bradley Smith πήραν την 14η και τη 15η θέση, μπροστά από τον Iannone με τη Suzuki, που τιμωρήθηκε με ποινή διέλευσης για πρόωρη εκκίνηση. Ήταν μια κακή μέρα για την ιαπωνική εταιρεία, αφού ο Alex Rins έπεσε κι εγκατέλειψε.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 25 ΓΥΡΟΥΣ:

Θ.ΑΝΑΒΑΤΗΣΟΜΑΔΑΜΟΤ/ΤΑΧΡ./ΔΙΑΦ.
1Maverick VinalesYamahaYamaha41m45.060s
2Valentino RossiYamahaYamaha2.915s
3Cal CrutchlowLCR HondaHonda3.754s
4Alvaro BautistaAspar DucatiDucati6.523s
5Johann ZarcoTech3 YamahaYamaha15.504s
6Jonas FolgerTech3 YamahaYamaha18.241s
7Danilo PetrucciPramac DucatiDucati20.046s
8Scott ReddingPramac DucatiDucati25.480s
9Jack MillerMVDS HondaHonda25.665s
10Karel AbrahamAspar DucatiDucati26.403s
11Loris BazAvintia DucatiDucati26.952s
12Tito RabatMVDS HondaHonda41.875s
13Hector BarberaAvintia DucatiDucati42.770s
14Pol EspargaroKTMKTM43.085s
15Bradley SmithKTMKTM43.452s
16Andrea IannoneSuzukiSuzuki46.219s
-Andrea DoviziosoDucatiDucatiΕγκατ.
-Aleix EspargaroApriliaApriliaΕγκατ.
-Dani PedrosaHondaHondaΕγκατ.
-Sam LowesApriliaApriliaΕγκατ.
-Alex RinsSuzukiSuzukiΕγκατ.
-Marc MarquezHondaHondaΕγκατ.
-Jorge LorenzoDucatiDucatiΕγκατ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube