Moto GP, Sachsenring: Pole για τον Marquez, πτώση για τον Lorenzo

Moto GP, Sachsenring: Pole για τον Marquez, πτώση για τον Lorenzo

Αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη pole position του Marc Marquez στο γερμανικό MotoGP.

Ο Marc Marquez με την Honda είναι στην pole position για το γερμανικό MotoGP στο Sachsenring, ενώ ο έτερος διεκδικητής του τίτλου, Jorge Lorenzo, συνεχίζει ένα εφιαλτικό Σαββατοκύριακό με δύο πτώσεις.

Ο Marquez δεν φάνηκε να πιέζεται σε καμία στιγμή, αν και ο πρώτος του γρήγορος γύρος δεν ήταν και τόσο γρήγορος, αφού ο Hector Barbera που βρισκόταν ακριβώς πίσω του κατάφερε αμέσως να κάνει καλύτερο χρόνο. Παρόλα αυτά ο Marquez πήρε την πρωτιά στο αμέσως επόμενο πέρασμα με διαφορά 0,052” και ξεκαθάρισε μια και καλή την κατάσταση με έναν τρίτο γύρο που του έδωσε διαφορά 0,412” από τον δεύτερο.

Εντελώς διαφορετική ήταν η πορεία του Jorge Lorenzo. Ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha είχε άλλες δύο πτώσεις και θα εκκινήσει τελικά 11ος. Δεν είχε πάρει την πρόκριση από τις Ε.Δ. και υποχρεώθηκε για πρώτη φορά από το 2013, οπότε και εφαρμόστηκε αυτό το format, να τρέξει στο Q1. Εξασφάλισε την δεύτερη θέση για μόλις 0,046” από τον Cal Crutchlow και έτσι πέρασε στην τελική φάση των κατατακτήριων δοκιμών παρά μια πτώση με πολλά χιλιόμετρα στην Στροφή 8 το τελευταίο λεπτό.

Μετά τις πρώτες γρήγορες προσπάθειες ήταν μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Marquez, στην 7η θέση, αγωνιζόμενος με την εφεδρική μοτοσικλέτα. Αλλά έπεσε ξανά, για δεύτερη φορά σε διάστημα μίας ώρας και 3η φορά συνολικά μέσα στο Σαββατοκύριακο, στην Στροφή 1.

Ο αναβάτης της Avintia Ducati, Hector Barbera εξασφάλισε μια εκκίνηση από την πρώτη σειρά του grid για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Ο 3ος της πρώτης σειράς εκκίνησης θα είναι ο Valentino Rossi.

Ο Danilo Petrucci με την Pramac Ducati έκανε χρόνο ακριβώς ίδιο με του Rossi, όμως θα ξεκινήσει τον αγώνα από την 4η θέση αφού ο δεύτερος ταχύτερος γύρος του Γιατρού ήταν ταχύτερος. Στην 5η θέση θα είναι ο Pol Espargaro, μπροστά από τον Maverick Vinales που ήταν 0,624” πιο αργός από τον Marquez. Οι Dovizioso και Iannone θα εκκινήσουν από την 7η και 9η θέση. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι δύο εργοστασιακές Ducati ήταν πιο αργές από τους Barbera και Petrucci των δορυφορικών ομάδων. Ο Iannone τουλάχιστον έδειξε ότι έχει την ταχύτητα, αλλά είχε κι αυτός πτώση στην Στροφή 1.

Σφήνα μεταξύ των δύο εργοστασιακών Ducati μπήκε ο Aleix Espargaro της Suzuki, ενώ ο Dani Pedrosa συμπληρώνει την 10άδα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube