Με... γκολ από τα αποδυτήρια ξεκινά για το Dakar η Peugeot

Με... γκολ από τα αποδυτήρια ξεκινά για το Dakar η Peugeot

Με Stephane Peterhansel, Cyril Despres και βέβαια Carlos Sainz οι «λέοντες» δημιουργούν πανίσχυρη ομάδα

Μια dream team έφτιαξε η Peugeot και σημαδεύει την απόλυτη διάκριση στο Dakar. H έλευση του Stephane Peterhansel, που μετακόμισε στους «λέοντες» μετά από πέντε χρόνια στην Monster Energy X-raid Team, φέρνει έναν ζωντανό θρύλο του αγώνα στην ομάδα της Peugeot και στο μπάκετ του 2008 DKR.
 
Ο ίδιος δήλωσε υπερήφανος που εντάσσεται στην ομάδα. Όταν ξεκίνησα στο Dakar - είπε - στην κατηγορία των μοτοσικλετών, ήταν η εποχή που συμμετείχε και η Peugeot και κάθε απόγευμα επισκεπτόμουν την ομάδα και συζητούσα με τους ανθρώπους της.Για μένα τότε ήταν κάτι σαν όνειρο που μπορούσα να συζητώ για τον αγώνα με τον Ari Vatanen! Ετσι το ότι σήμερα βρίσκομαι στην Peugeot είναι σαν να ικανοποιείται ένα παλιό μου όνειρο. Περίμενα χρόνια για αυτήν την στιγμή. Σκεφτόμουν πόσο ωραίο θα ήταν αν μια εταιρεία όπως η Peugeot, με τόσες επιτυχίες στο Dakar να επέστρεφε. Ετσι δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να με πείσουν για το project. 
 
O Stephane Peterhansel, στα 48 του χρόνια μετρά συνολικά 11 νίκες στο Dakar, 5 με αυτοκίνητο και 6 με μοτοσικλέτα. Από την πλευρά του ο αγωνιστικός διευθυντής της Peugeot, Bruno Famin, δήλωσε: «Είναι απίστευτο ότι έχουμε υπογράψει με αυτούς τους τρεις οδηγούς. Είναι μια φοβερή ομάδα στην οποία ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Ελπίζω και εύχομαι να εξασφαλίσουμε στον Stephane και στον Carlos ένα αυτοκίνητο που θα τους επιτρέψει να παλέψουν για τη νίκη από την πρώτη κιόλας προσπάθειά μας. Όσο για τον Cyril, αυτός θα είναι ο πρώτος αγώνας με αυτοκίνητο οπότε θα λειτουργήσει ως σχολείο».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube