Με 43 συμμετοχές το Ράλι Αττικό αυτό το ΣΚ

Με 43 συμμετοχές το Ράλι Αττικό αυτό το ΣΚ

Αγωνιστικά αυτοκίνητα θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην Πεντέλη και στο Γραμματικό, στις ειδικές διαδρομές που αποτελούν το 27ο Ράλι Αττικό.

Το Περιφερειακό Κύπελλο Ασφάλτινων Ράλι Νοτίου Ελλάδος και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι Ιστορικών Αυτοκινήτων θα ξεκινήσουν στις 4-5 Μαρτίου, με το Ράλι Αττικό που πραγματοποιείται σε διαδρομές της Αττικής.

Το 27ο Ράλι Αττικό διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου (Α.Λ.Α.), έχοντας ως επίκεντρο τον Μαραθώνα. Ο αγώνας έχει διήμερη διάρκεια και θα είναι ιδιαίτερα απαιτητικός για τα πληρώματα, αφού περιλαμβάνει συνολικά πέντε Ειδικές Διαδρομές, οι δύο εκ των οποίων είναι βραδινές.

Πιο συγκεκριμένα, η εκκίνηση του 27ου Ράλι Αττικό θα δοθεί στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου 4 Μαρτίου από την Πεντέλη, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν δύο περάσματα από την Ε.Δ. Πεντέλη, με κατεύθυνση από τον Άγιο Πέτρο προς τον οικισμό Πεντέλη και μήκος 6,8 km, στις 18:48 και τις 21:06. Οι θεατές πρέπει να γνωρίζουν ότι ο δρόμος θα κλείσει περίπου στις 17:30, και θα ανοίξει μετά τις 23:00. Τα αυτοκίνητα θα διανυκτερεύσουν στο parking των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Μαραθώνα, επί της οδού Αγ. Μαρίνας, όπου θα φιλοξενείται και το Service Park του αγώνα.

Το πρωί της Κυριακής 5 Μαρτίου, τα 43 πληρώματα θα περάσουν τρεις φορές από την Ε.Δ. Γραμματικό, μια διαδρομή με μήκος 16,3 km: στις 10:03, 12:01 και 14:19. Το πρώτο αυτοκίνητο θα τερματίσει τελικά στις 14:39 στο Γραμματικό, έχοντας ολοκληρώσει έναν αγώνα με συνολικά 63,37 km ειδικών. Ο δρόμος θα είναι κλειστός από το πρωί στις 08:00 έως το απόγευμα στις 16:00 περίπου. Αξίζει να σημειωθεί, πως η τελευταία Ειδική Διαδρομή θα είναι Power Stage, δηλαδή θα προσφέρει επιπλέον βαθμούς στα πληρώματα ανάλογα με τη σειρά κατάταξής τους σε αυτήν, όπως προβλέπεται πλέον από τους κανονισμούς.

Δείτε αναλυτικά τις 43 συμμετοχές, το ωράριο του αγώνα και τους χάρτες των Ε.Δ. Πεντέλη (χάρτης / αεροφωτογραφία) και Ε.Δ. Γραμματικό (χάρτης / αεροφωτογραφία). Και για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου.



[Πηγή: ΟΜΑΕ / Φωτογραφίες: Photo Rally Press]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube