Με 39 συμμετοχές η 1η Ανάβαση Καστανιάς αυτή την Κυριακή

Με 39 συμμετοχές η 1η Ανάβαση Καστανιάς αυτή την Κυριακή

Ο 4ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων θα πραγματοποιηθεί στην όμορφη διαδρομή της Καστανιάς.

Λίγα μόλις 24ωρα μας χωρίζουν πλέον από την 1η Ανάβαση Καστανιάς. Ο αγώνας, που προσμετράει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων 2015, συγκέντρωσε 39 δυνατές συμμετοχές από όλη τη χώρα.

Στις 08:00 το πρωί του Σαββάτου 25 Ιουλίου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων, ενώ στις 11:30 θα ξεκινήσουν οι χρονομετρημένες δοκιμές των οδηγών. Την Κυριακή 26 Ιουλίου, το μενού περιλαμβάνει τα δύο αγωνιστικά σκέλη, όπου οι οδηγοί θα ριχτούν στη μάχη με το χρόνο. Το πρώτο σκέλος είναι προγραμματισμένο για τις 11:30, με το δρόμο να κλείνει για τους θεατές μία ώρα νωρίτερα.

Για τη διευκόλυνση των θεατών την Κυριακή, δύο λεωφορεία των Αστικών ΚΤΕΛ Κοζάνης θα τους παραλαμβάνουν από το πάρκινγκ στον Πολύμυλο προκειμένου να τους ανεβάσουν στις στροφές της διαδρομής, μέχρι τη Ζωοδόχο. Μετά το τέλος του αγώνα, θα ακολουθήσει η αντίστροφη διαδρομή μέχρι τον Πολύμυλο. Η διαδικασία θα επαναληφθεί αρκετές φορές, μέχρι τις 10:30.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τον τερματισμό, τα αυτοκίνητα θα συνεχίζουν για 1 km μέχρι τον χώρο του Park Ferme στη Ζωοδόχο Πηγή. Το μέρος, που είναι γνωστό από το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, είναι μια γνωστή στάση της παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης-Θεσσαλονίκης σε υψόμετρο 1.300 m. Ο αγώνας είναι μια καλή ευκαιρία για απόδραση από την καθημερινότητα και οι οδηγοί αναμένεται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να ανταμείψουν τους θεατές που θα βρεθούν στο βουνό για να τους χειροκροτήσουν.

Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή, τις 39 συμμετοχές και το πρόγραμμα του αγώνα.



Τον αγώνα συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης (ΣΜΑΚ) και η Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας (ΑΛΠ). Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6948075647 (Λίτσιος Δημήτριος, Πρόεδρος ΣΜΑΚ),
6973438365 (Χατζηαποστόλου Γιώτης, Πρόεδρος ΑΛΠ)
2461036742 (Τηλ/FAX Γραμματείας)

[Πηγή: Kastania Hillclimb]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube