Leclerc: ένα ακόμα βήμα προς τη θέση του Raikkonen

Leclerc: ένα ακόμα βήμα προς τη θέση του Raikkonen

O προστατευόμενος της Ferrari, Charles Leclerc, πήρε το πρωτάθλημα GP3 και μαζί τη superlicence για να αγωνίζεται στην F1.

O Charles Leclerc πήρε τον τίτλο του πρωταθλητή GP3 2016, έναν αγώνα πριν το τέλος της σεζόν, παρότι εγκατέλειψε στο Abu Dhabi μετά από σύγκρουση.

Ο 19χρονος Μονεγάσκος ήταν παιδικός φίλος του αδικοχαμένου Jules Bianchi και, όπως εκείνος, είναι μέλος της Ακαδημίας Οδηγών της Ferrari. Το καλοκαίρι πήρε μέρος σε δοκιμές εξέλιξης με τη Haas F1, όπου και εντυπωσίασε. Η ομάδα όμως δήλωσε ότι δεν θα τον πάρει για οδηγό αγώνων το 2017 διότι «είναι πολύ άπειρος» και ότι το 2017 θα τρέξει στην GP2.

Για να αγωνιστεί στην F1 o Leclerc θα έπρεπε πρώτα να εξασφαλίσει τη superlicence της FIA, για την οποία χρειαζόταν τους βαθμούς του πρωταθλητή GP3. Τώρα όμως που πήρε το χαρτί, μάλλον δεν υπάρχουν πια κενές θέσεις αφού θεωρείται σίγουρο ότι η Sauber θα πάρει τον Pascal Wehrlein.

Πάντως ο Leclerc παραμένει στην Ακαδημία της Ferrari εν όψει 2018 αφού στο τέλος του ’17 λήγει το συμβόλαιο τόσο του Raikkonen όσο και του Vettel. Κι αν δεν τον πάρει η Scuderia, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να πάει στη Haas.

Στον αγώνα GP3 του Abu Dhabi, o έτερος διεκδικητής του τίτλου, ο Αγγλο-Ταϊλανδός Alexander Albon, είχε ξεκινήσει από την pole position. Όμως προσπαθώντας να κρατηθεί στην πρώτη θέση, έπεσε πάνω στον Βρετανό Jack Aitken, που επιχειρούσε να τον προσπεράσει, κι εγκατέλειψε επιτόπου.

Τρεις γύρους αργότερα, ο Leclerc προσπάθησε να περάσει τον Santino Ferrucci για μια θέση στο βάθρο, αλλά συγκρούστηκαν με ευθύνη του Αμερικανού, που τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες. Ο Leclerc εγκατέλειψε, αλλά πήρε το πρωτάθλημα, δηλώνοντας: «Είναι παράξενο να παίρνεις τον τίτλο πέφτοντας στον τοίχο».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube