Καρτ: Rotax Max Challenge αυτό το Σαββατοκύριακο στα Μέγαρα [video]

Καρτ: Rotax Max Challenge αυτό το Σαββατοκύριακο στα Μέγαρα [video]

Στην πίστα καρτ των Μεγάρων θα διεξαχθεί ο 1ος Αγώνας του Rotax Max Challenge με 45 συμμετοχές.

Το Rotax Max Challenge ξεκινά δυναμικά για άλλη μια χρονιά. Ο θεσμός με τις περισσότερες συμμετοχές και τον μεγαλύτερο συναγωνισμό που θα οδηγήσει τους πρωταθλητές στον μεγάλο παγκόσμιο τελικό στην Πορτογαλία.

Οι αγωνιζόμενοι χωρίζονται σε 4 κατηγορίες: Micro Max με 12 συμμετοχές και πολλά παιδάκια να κάνουν το αγωνιστικό τους ντεμπούτο, πράγμα εξαιρετικά ευχάριστο για το μέλλον των αγώνων αλλά και για την οδηγική κουλτούρα της χώρας γενικότερα. Η κατηγορία Junior Max έχει 6 συμμετοχές, τις λιγότερες. Όντας μια δύσκολη "μεταβατική" κατηγορία. Στη Senior Max έχουμε 10 συμμετοχές με πολλούς πρωταθλητές οδηγούς, νεαρούς αλλά και βετεράνους στο grid. Ίδια εικόνα και στην DD2 Max, με 17 συμμετοχές και εξαιρετικούς οδηγούς.

Φέτος και όλοι οι αγώνες του Rotax Max Challenge θα διεξαχθούν στην πίστα των Μεγάρων, με την πρεμιέρα να γίνεται την Κυριακή 12 Μαρτίου. Πράγμα που κάνει τον θεσμό ιδιαίτερα προσιτό οικονομικά αφού δεν απαιτούνται διαρκείς μετακινήσεις οδηγών και ομάδων για προετοιμασία σε διαφορετικές πίστες. Σαφώς είναι πιο εύκολα τα πράγματα για τους οδηγούς από την Αττική και τους κοντινούς νομούς, αλλά και οι πιο μακρινοί, από την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα ή την Καλαμάτα, που που παραδοσιακά τιμούν τον θεσμό με την συμμετοχή τους, έχουν μία μόνο πίστα να γνωρίσουν.

Η πίστα καρτ των Μεγάρων είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί τον αγώνα έχοντας λάβει την έγκριση από την ΟΜΑΕ. Σήμερα ο καιρός είναι βροχερός και θα μπερδέψει τις ομάδες στην προετοιμασία τους αν αύριο, όπως αναμένεται, είναι στεγνός. Όπως και να έχει, το πλήθος και οι η ποιότητα των συμμετοχών υπόσχονται θέαμα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube