Καρτ: Ο Λάντζης στον παγκόσμιο τελικό του Rok Cup

Καρτ: Ο Λάντζης στον παγκόσμιο τελικό του Rok Cup

Παιδιά και γονείς από μια χώρα με αδύναμη οικονομία και ελάχιστη υποδομή κυνηγούν το όνειρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο εξωτερικό.

Στο Lonato, στην Ιταλία, βρέθηκε ο μικρός Γιάννης Λάντζης για να πάρει μέρος στον τελικό του Rok Cup, έναν θεσμό ιδιαίτερα ανταγωνιστικό με 172 μικρούς οδηγούς από όλο τον κόσμο.

Ο Λάντζης είχε την υποστήριξη του μηχανικού και προπονητή του Κώστα Χατζή και αγωνίστηκε με την καταξιωμένη Energy & GK team. Αυτός είναι ο τρίτος μόλις αγώνας του μικρού στο εξωτερικό, έχοντας αφήσει ήδη άριστες εντυπώσεις και δείγματα εξαιρετικής ταχύτητας στις προηγούμενες εμφανίσεις του.

Το ξεκίνημα ήταν θετικό, με μία πρώτη θέση στον πρώτο προκριματικό αγώνα, ενώ εκκινούσε από την 9η θέση. Οι μάχες των προκριματικών συνεχίστηκαν, μέχρι να προκύψει το grid του τελικού. Ο Λάντζης έφερνε με συνέπεια αποτελέσματα μέσα στην 10άδα. Χωρίς διάθεση βαθμοθηρίας, αγωνίστηκε σε κάθε σκέλος με την πρόθεση να τερματίζει όσο γίνεται ψηλότερα. Έστω κι αν αυτό τον ανάγκασε να εμπλακεί σε μονομαχίες και να πάρει κάποιες ποινές για μικροεπαφές.

Πέρασε παρόλα αυτά στον τελικό, μεταξύ δηλαδή των 34 κορυφαίων οδηγών, στην 33η θέση. Στην εκκίνηση κατάφερε να κερδίσει 4 θέσεις. Έχοντας πετύχει κορυφαίους χρόνους νωρίτερα στο warm up, βιαζόταν να κερδίσει θέσεις. Τελικά, μια επαφή στον 2ο γύρο έβαλε φρένο στα όνειρά του. Είχε προλάβει ωστόσο να αποδείξει ότι το μέλλον του ανήκει.


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube