Καρτ: Νίκη σε κορυφαίο διεθνές επίπεδο για τον Λιβέρη

Καρτ: Νίκη σε κορυφαίο διεθνές επίπεδο για τον Λιβέρη

Την πρώτου νίκη σε διεθνή αγώνα, στο πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των Κάτω Χωρών, πέτυχε ο Διονύσης Λιβέρης.

Την πρώτη του νίκη σε διεθνή αγώνα καρτ και μάλιστα στην ανώτατη κατηγορία Rotax DD2, πέτυχε την περασμένη Κυριακή ο 14χρονος Ελληνας οδηγός της κορυφαίας ομάδας Daems, Διονύσης Λιβέρης, στην ταχύτατη πίστα Mariembourg στο Βέλγιο.

Η πρωτιά του νεαρού οδηγού έρχεται μόλις τρείς βδομάδες μετά τη δεύτερη θέση που έφερε στον πρώτο του αγώνα στην κατηγορία, ενάντια στους ίδιους βασικούς αντιπάλους, στην περίφημη πίστα στο Genk του Βελγίου, στα πλάισια του ανταγωνιστικού πρωταθλήματος των Κάτω Χωρών όπου συμμετέχουν 118 οδηγοί. Η ταχύτητα του Λιβέρη φάνηκε από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου, όπου σημείωνε ταχύτατους χρόνους κάνοντας μακρόχρονα σκέλη, χωρίς να αλλάζει σε καινούργια λάστιχα.

Η Κυριακή όμως ξημέρωσε παγωμένη, με αέρα και χιονόνερο που γρήγορα έγινε χιόνι, ανατρέποντας τα προγράμματα για τα προκριματικά. Η διοργάνωση, έχοντας εμπειρία σε τέτοιες συνθήκες, αποφάσισε να δώσει εκκίνηση για το πρώτο από τα τρία σκέλη των 13 γύρων με κλήρο για την σειρά εκκίνησης. Παρακάμπτοντας τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά ώστε να προλάβουν το υπόλοιπο πρόγραμμα του αγώνα.

Ωφελημένος από την ανακατεμένη τράπουλα βγήκε ο Βέλγος Puelings που κέρδισε το σκέλος, με τον Λιβέρη δεύτερο αλλά με τον ταχύτερο γύρο. Το λογικό φαβορί, ο επίσης Βέλγος Przypylak, ήταν στην τρίτη θέση. Στον δεύτερο αγώνα η σειρά εκκίνησης αντιστράφηκε και μετά μερικούς γύρους ο Λιβέρης πήρε κεφάλι και τερμάτισε πρώτος με τον Przypylak δεύτερο και τον Puelings τρίτο. Στον τελικό ο Διονύσης ξεκίνησε από pole position, έκανε τον ταχύτερο γύρο και δεν απειλήθηκε σοβαρά από τους Przypylak και Puelings που ακολούθησαν.

Επόμενος αγώνας του νεαρού Ελληνα είναι τώρα στο πολύ δύσκολο πρωτάθλημα Κεντρικής Ευρώπης στην Adria της Ιταλίας ανήμερα το Πάσχα των Καθολικών.  Ακολουθεί την Κυριακή 15 Απριλίου αγώνας των Κάτω Χωρών στο Genk και η πρώτη φάση της σεζόν για τον Διονύση ολοκληρώνεται στις 22 Απριλίου με την κορυφαία διοργάνωση του πρώτου πανευρωπαϊκού αγώνα της χρονιάς και πάλι στο Genk. Τον πιλότο μας προπονει ο διεθνής πρωταθλητής Γιάννης Αντωνιάδης και στηρίζουν η Βιοχάλκο-ΕΛΒΑΛ με τα αφλεκτα υλικά EtalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα Los Angeles Chargers του αμερικανικού football και ο ομιλος Chipita-7Days.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube