Καρτ: Βάθρο για τον «διεθνή» Λιβέρη

Καρτ: Βάθρο για τον «διεθνή» Λιβέρη

Στο βάθρο της περίφημης πίστας του Genk του Βελγίου στον πρώτο του μόλις αγώνα στην κορυφαία κατηγορία καρτ Rotax DD2 Max ανέβηκε την περασμένη Κυριακή ο νεαρός Ελληνας οδηγός καρτ Διονύσης Λιβέρης.

Στα πλαίσια του πλέον ανταγωνιστικού πρωταθλήματος BNL των Κάτω Χωρών ο Έλληνας καρτίστας Διονύσης Λιβέρης ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία Rotax DD2 Max.

O Διονύσης πήρε τη 2η θέση πίσω από τον έμπειρο Βέλγο Xander Przybylak μετά από δύσκολες μάχες στα τρία σκέλη των 15 γύρων που συνέθεταν το αγωνιστικό διήμερο για τους 13 οδηγούς της κατηγορίας. Η απειρία του νεαρού στη διαμόρφωση DD2 του καρτ με δύο ταχύτητες, φρένα και στους 4 τροχούς και 35 ίππους, τον δυσκόλεψε στην κάθε μία από τις εκκινήσεις. Έτσι, παρά το ότι είχε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στα προκριματικά, έπεσε στη 10 θέση στον πρώτο αγώνα για να τερματίσει τελικά τέταρτος σημειώνοντας όμως τον ταχύτερο γύρο.

Στο δεύτερο αγώνα ξεκίνησε τέταρτος και τερμάτισε δεύτερος ενώ στον δραματικό τελικό, από δεύτερος στην εκκίνηση, μετά από μια επαφή με τον Felix Wurz, γιο του παλαιού οδηγού F1 Alex Wurz (και νύν προέδρου της Ένωσης των πιλότων), έπεσε ενδέκατος και πέρασε τους πάντες πλην ενός για να τερματίσει δεύτερος στο σκέλος και στη γενική κατάταξη.



Στόχος του Διονύση φέτος είναι η διάκριση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Rotax DD2 Max που ξεκινά στο Genk στις 22 Απριλίου και συνεχίζει στη Σουηδία, την Αυστρία και τη Γερμανία.

Η προετοιμασία του περιλαμβάνει αγώνες στις Κάτω Χώρες και την Κεντρική Ευρώπη.

Μέχρι πέρυσι, ο νεαρός οδηγός έτρεχε στην κατηγορία Junior και πέτυχε να καθιερωθεί στην ταχύτερη δεκάδα, με καλύτερη επίδοση τη 2η θέση στο Cheb της Τσεχίας.



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

O Διονύσης Λιβέρης ξεχώρισε στους πανευρωπαϊκούς Iame X-30 και Rotax EuroChallenge
 

Εδραιώνει τη θέση του ο Λιβέρης στην ευρωπαϊκή σκηνή του karting
 

Δεύτερη θέση για τον Λιβέρη στο Rotax Max Challenge Κεντρικής Ευρώπης
 

Διάκριση και πρόταση για αγώνες στο εξωτερικό για τον Έλληνα καρτίστα Διονύση Λιβέρη


 


 


 


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube