Καρτ: Άπαντες παρόντες για το PICK 2014

Καρτ: Άπαντες παρόντες για το PICK 2014

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για το PICK, τον αγώνα καρτ που διοργανώνεται στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, όλοι οι φορείς δήλωσαν παρόντες και επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους το φετινό να είναι το καλύτερο από τα προηγούμενα πέντε.

Σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου στο Επιμελητήριο Αχαΐας ουσιαστικά δόθηκε η… εκκίνηση για το PICK του 2014. Πρόκειται για τον αγώνα καρτ που διοργανώνεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, γύρω από την πλατεία Γεωργίου.

Η αρχική «τρελή» ιδέα, χάρη στην στήριξη των κρατικών φορέων και το όραμα ιδιωτών με την απαραίτητη οικονομική δύναμη εξελίχθηκε σε θεσμό. Αποτελεί μάλιστα παγκόσμια πρωτιά για την Πάτρα, καθώς όμοια διοργάνωση δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Το γεγονός είναι διεθνούς εμβέλειας, προσελκύοντας το ενδιαφέρον διάσημων ξένων οδηγών και αγωνιστικών ομάδων, αλλά και του ξένου Τύπου.

Το γεγονός έχει φυσικά σημαντικές οικονομικές προεκτάσεις, που ξεπερνούν την προσωρινή τόνωση της τουριστικής κίνησης και την άμεση επίδραση που αυτή έχει στην πραγματική οικονομία της πόλης. Η Πάτρα διαφημίζεται ως προορισμός, με μακροχρόνια οφέλη.

Αρκεί κανείς να ρίξει μια ματιά στην διαθεσιμότητα των ξενοδοχείων την εβδομάδα του αγώνα για να συνειδητοποιήσει ότι η πληρότητα ξεπερνά το 90%, ήδη 4-5 μήνες πριν το διήμερο του αγώνα, αποδεικνύοντας την σημαντική δουλειά που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια.

Επενδύοντας  πάνω σε αυτό, εφέτος η διοργάνωση συνεργάζεται με μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία και έχει προγραμματίσει μονοήμερες εκδρομές στην πόλη από κοντινά mainstream παραλιακά θέρετρα.

Το θέαμα αναμένεται και φέτος υψηλοτάτου επιπέδου, αφού εκτός από τις πολλές, όπως φαίνεται, συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και παράπλευρες εκδηλώσεις: Έκθεση και παρέλαση ιστορικών αυτοκινήτων, πυροτεχνήματα από αγωνιστικά rally drift cars, μονοθέσια που κατασκευάζουν τα ελληνικά Πολυτεχνεία και πολλά άλλα. Έχει επίσης εξασφαλιστεί η συμμετοχή των καλύτερων ειδικών ακροβατικών ομάδων από το εξωτερικό που θα εμπλουτίσουν με γερές δόσεις αδρεναλίνης τα διαλείμματα της αγωνιστικής δράσης.

Οι πρόσφατες εκλογές καθυστέρησαν κάπως τα πράγματα, αφού η εμπλοκή της δημοτικής αρχής είναι έτσι κι αλλιώς τεράστια και καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία του εγχειρήματος. Με ιδιαίτερη χαρά λοιπόν ακούσαμε τους εκπροσώπους του δήμου Πατρέων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αλλά και την αντιπολίτευση, να συμφωνούν απόλυτα σε ένα πράγμα: Το PICK είναι σημαντικό για την πόλη και θα στηριχθεί από όλους έτσι ώστε να πετύχει.

Ο αγώνας θα γίνει το Σαββατοκύριακο 27-28 Σεπτεμβρίου και φυσικά, το καρτ του DRIVE θα είναι στο γκριντ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube