Καπάκι, απογείωση και αθέλητο back-flip σε αγώνα ντράγκστερ![video]

Καπάκι, απογείωση και αθέλητο back-flip σε αγώνα ντράγκστερ![video]

Ο αναβάτης της μοτοσικλέτας δεν περίμενε τόση δύναμη από το τούρμπο, έστυψε το γκάζι και έκανε… αεροπλανικό.

Όταν έχεις μια μοτοσικλέτα που μπορεί να κάνει το 400άρι σε 7” ανάμεσα στα πόδια σου, πρέπει να μπορείς να την κρατήσεις εκεί.

Δυστυχώς ο Brett Ghedina δεν μπόρεσε, με αποτέλεσμα μια θεαματική απογείωση. Ευτυχώς τη γλίτωσε φτηνά με κάποιες μελανιές, αντίθετα από τη Honda CBR 929 που έπαθε σοβαρές ζημιές όταν συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν μαχητικό F16 και έκανε ανώμαλη προσγείωση.

Σύμφωνα με τον Ghedina, ένα σφάλμα στην ηλεκτρική σύνδεση του συστήματος ελέγχου υπερπλήρωσης τον έκανε να νομίζει ότι θα είχε μόνο το μπουστάρισμα που επέτρεπε το ελατήριο της wastegate, οπότε άνοιξε τέρμα το γκάζι.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα ακροβατικό back-flip 20 μέτρων που θα ζήλευαν οι καλύτεροι αθλητές των extreme games!

 «Δεν είναι αυτό που έπρεπε να κάνει», δήλωσε ο Ghedina σε συνέντευξη μετά το συμβάν, δείχνοντας εντελώς ατάραχος. Έτσι κι αλλιώς ήταν ο τελευταίος αγώνας της συγκεκριμένης μοτοσικλέτας που θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά από 15 χρόνια.

Τα αναπάντεχα συμβάντα είναι κάτι το συνηθισμένο τον τελευταίο καιρό στους αγώνες ντράγκστερ της Αυστραλίας, αφού πριν λίγες μέρες δύο αγωνιζόμενοι έσπρωξαν τις μοτοσικλέτες τους με τα πόδια μέχρι τον τερματισμό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube