Jean Todt: Η κατάσταση του Schumacher είναι επίπονη

Jean Todt: Η κατάσταση του Schumacher είναι επίπονη

Ο πρόεδρος της FIA παραδέχτηκε ότι τον πονάει πολύ να βλέπει τον Schumacher στην κατάσταση που είναι σήμερα.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην F1 αναρρώνει ακόμη από τον σοβαρό τραυματισμό που είχε κάνοντας σκι τον Δεκέμβριο του 2013.

Όσο η οικογένεια κρατά επτασφράγιστο μυστικό την κατάσταση της υγείας του Schumi και η ενημέρωση είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη, οι φήμες οργιάζουν. Το ίδιο και η διαμάχη για το αν η κοινή γνώμη και οι οπαδοί του δικαιούνται ή όχι να ενημερώνονται.

Σε δηλώσεις του την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, ο Jean Todt αναφέρθηκε στο θέμα. Μάλιστα ο πρόεδρος της FIA και επικεφαλής της Ferrari στην τελευταία χρυσή εποχή της, από το 2000 ως και το 2004, συνδέεται και με τον προσφάτως αδικοχαμένο Jules Bianchi, μάνατζερ του οποίου ήταν ο γιος του, Nicolas Todt.

«Δεν το συγκρίνω» είπε ο Jean Todt στην σημερινή διάλεξη για την ασφάλεια στους αγώνες, που έγινε στο πλαίσιο Autosport International. «Είναι πολύ άσχημο να χάνεις κάποιον σε ένα ατύχημα, τραγικό. Ήξερα τον Jules μέσω του γιου μου. Με τον Michael είναι διαφορετικά. Ο Schumacher είναι για μένα οικογένεια. Όταν συμβαίνει σε κάποιον τόσο κοντινό σου, πονάει ακόμη περισσότερο. Και πρέπει να είσαι κοντά τους. Συμπτωματικά, σήμερα θα τον επισκεφθώ».

Ο Todt συνάντησε τον Πάπα Φραγκίσκο νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα και όπως είπε, του ζήτησε να προσευχηθεί για τον Schumi και εκείνος το δέχτηκε με χαρά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube