Jamie Green: Θέλω να δω και άλλους κατασκευαστές στο DTM

Jamie Green: Θέλω να δω και άλλους κατασκευαστές στο DTM

Συνέντευξη στο drive.gr - Τι λέει για τον σημερινό αγώνα, αλλά και για τον … Loeb

Λίγο πριν τον σημερινό αγώνα συναντήσαμε τον οδηγό της Audi  (Ηoffmann Group Audi RS 5 DTM), Jamie Green και είχαμε την ευκαιρία για μια χαλαρή συνομιλία μαζί του.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των χθεσινών κατατακτήριων δοκιμών τον ρωτήσαμε που αποδίδει την υπεροχή της Mercedes και η απάντησή του ήταν αφοπλιστική: "Ειλικρινά δεν ξέρω να σας πω. Είναι σίγουρο ότι έχουν κάνει κάτι καλύτερο από εμάς και την BMW, αν μη με ρωτήσεις τι είναι αυτό γιατί δεν ξέρω. Θεωρω ότι εμείς κάναμε ό,τι καλύτερο αλλά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα".

Αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες η απάντησή του ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη και ταιρίαζει στη "στόφα" ενός οδηγού αγώνων: "Αν βρέξει θα βρέξει για όλους οπότε δεν βλέπω καμμιά διαφορά".  Αντιθετα, ο Ekstrom  είπε πως η βροχή θα φέρει τα πάνω-κάτω κάτι που ως φαίνεται δεν συμμερίζεται και τόσο ο Green που θέλει να δηλώνει πιο ψύχραιμος.

Στη συνέχεια μιλήσαμε λίγο για το παρελθόν του DTM και του θυμίσαμε τις εποχές που η  Αlfa Romeo  μεσουρανούσε στο πρωτάθλημα.
Μολονότι νέος σε ηλικία, ήξερε πολύ καλά την ιστορία του θεσμού που συμμετέχει και δήλωσε ευθαρσώς πως θα ήταν ευχής έργο να δούμε και άλλους κατασκευαστές στο πρωτάθλημα. "Θα ήταν πολύ καλό αν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Ο ανταγωνισμός θα ήταν πολύ πιο δυνατός και θα έμπαιναν και άλλοι οδηγοί στους αγώνες. Σε κάθε περιπτωση, εμπορικά, συμφέρει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να επενδύσουν στο DTM. Τα αυτοκίνητα μπορεί να μην είναι ίδια με αυτά που κυκλοφορούν στους δρόμους, σε ό,τι αφορά τα μηχανικά τους μέρη, όμως εξωτερικά μοιάζουν πολύ και αυτό από πλευράς μάρκετινγκ βοηθά πολύ. Οπως και στο WRC επίσης. Αντίθετα η Formula 1 είναι κάτι το απόκοσμο για τον μέσο καταναλωτή".

Μια και μιλήσε για WRC τον ρωτήσαμε πως βλέπει τη νέα καρίερα του Loeb στο WTCC και αν θα τον ενδιέφερε να πάρει μέρος σε μια άλλη μορφή αγώνων, πχ στο WRC. Η απάντησή του ήταν αρνητική: "Οχι στο WRC. Είναι πολύ αργά για να αρχίσω τώρα και μεταξύ μας είναι πολύ πιο επικίνδυνο με όλα αυτά τα δένδρα και τους γκρεμούς να περνούν δίπλα σου…"

- Φοβάσαι δηλαδή περισσότερο έναν αγώνα WRC από όταν περνάς χιλιοστά από τον τοίχο εδώ στο Norisring;
- Δεν το συζητώ. Είναι απείρως πιο επικίνδυνο. Δεν θα το έκανα ποτέ.

- O Loeb όμως τόλμησε να αλλάξει πεδίο δράσης.
- Με όλο το σεβασμό που έχω σε έναν άνθρωπο που έκανε τόσο καλά κάτι που εγώ φοβάμαι, και όλο το σεβασμό στα πρωταθλήματα που έχει κερδίσει, πιστέυω πως ο Loeb μεταπήδησε από κάτι επικίνδυνο και πολύ απαιτητικό σε κάτι λιγότερο απαιτητικό που κρύβει και μικρότερο ρίσκο.

- Κάτι σαν να πηγαίνει προς τη σύνταξη δηλαδή;
- Περίπου…

- Και αν τρέξει στο Dakar
- Ε, τότε θα έχω κάνει λάθος και θα αποδειχθεί πως στην ηλικία του έχει ακόμη στην ψυχή του,  αυτό που έχουν όλοι αυτοί οι πιτσιρικάδες που τρέχουν αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπό βροχή στη Formula 3, σε μια πίστα που μόνο συνθήκες πίστας δεν έχει...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube