H Red Bull φεύγει από το DTM

H Red Bull φεύγει από το DTM

Για πρώτη φορά μετά από 17 ολόκληρα χρόνια, η Red Bull δεν θα χορηγήσει αυτοκίνητο στο θεσμό.

Για  πρώτη φορά μετά από 17 ολόκληρα χρόνια, η Red Bull δεν θα χορηγήσει αυτοκίνητο  στο θεσμό.

Πέρυσι, ο οδηγός BMW, Marco Wittmann και της Audi, Mattias Ekstrom έτρεξαν με τα χρώματα της Red Bull, αλλά η απόφαση του Ekstrom να εγκαταλείψει το DTM φαίνεται να λειτούργησε καθοριστικά για την αυστριακή εταιρεία με τα ενεργειακά ποτά.

Ο Ekstrom τρέχει με την υποστήριξη της Red Bull από το 2002 και θα συνεχίσει να απολαμβάνει μια σχέση με την αυστριακή εταιρεία αυτή τη σεζόν με την ομάδα του EKS που υποστηρίζεται από Audi στο Rallycross.

Στο πλαίσιο της απόφασης αυτής της Red Bull, η BMW έχει ήδη αποκαλύψει μια ιδέα για το πώς θα είναι το αυτοκίνητο Wittmann που βασίζεται πλέον στο παραδοσιακό μοτίβο χρωμάτων της σειράς «Μ».
Την ίδια στιγμή, η  Audi δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τον χρωματικό σχεδιασμό των αυτοκινήτων της για το 2018.

Η Red Bull σε ανακοίνωσή της υπογράμμισε πως η απόφαση έχει να κάνει μόνον με το 2018 και πρόσθεσε ότι στο τέλος της σεζόν θα επανεκτιμήσει την κατάσταση στο DTM και θα επαναξιολογήσει αν θα εμπλακεί και πάλι σε αυτό ή όχι.

Την  ίδια στιγμή, την αποχώρησή της ανακοίνωσε και μια άλλη αυστριακή εταιρεία η BWT. Η εταιρεία χορηγούσε δύο αυτοκίνητα  της Mercedes, αυτά των Lucas Auer και Edoardo Mortara.

Η εταιρεία θα βρίσκεται όμως στα αυτοκίνητα της Force India και επίσης θα χορηγήσει την ομάδα Arden στη Formula 2, καθώς και την ομάδα Lechner Porsche Supercup, η οποία θα αγωνιστεί  στην γερμανική σειρά Carrera Cup.
Όπως και η Audi, έτσι και η Mercedes δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τα χρώματα των αυτοκινήτων  της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube