H MOTUL στο πλευρό της Nissan στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ‘Endurance’ της FIA

H MOTUL στο πλευρό της Nissan στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ‘Endurance’ της FIA

Για το νέο της πρωτότυπο, με το οποίο θα διεκδικήσει τη νίκη στις 24 Ώρες του Le Mans, η Nissan εμπιστεύεται τα λιπαντικά της MOTUL.

Μια από τις πιο πολυαναμενόμενες παρουσίες του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού θα λανσαριστεί πολύ σύντομα και θα έχει αναπόσπαστο χαρακτηριστικό το διάσημο κόκκινο λογότυπο της MOTUL! Τα λιπαντικά της εταιρείας που επιλέγονται από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες για τα sport πρωτότυπά τους και από τις ομάδες GT του ‘24 Hours of Le Mans’, επιβεβαιώθηκε ότι είναι πλέον τα επίσημα λιπαντικά του νέου Nissan LM P1, του υβριδικού προγράμματος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ‘FIA World Endurance Championship’, που περιλαμβάνει το διάσημο ‘French Endurance Classic’.

Το νέο και καινοτόμο Nissan GT-R LM NISMO, που ανακοινώνεται επίσημα σήμερα, έχει κατασκευαστεί στην Βόρειο Αμερική σε στενή συνεργασία με την MOTUL. Η γαλλική εταιρεία έχει συνεργαστεί με τον Ιάπωνα κατασκευαστή για την ανάπτυξη του LM P1 Hybrid, το οποίο θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά λιπαντικά της MOTUL για τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων και το οποίο θα ανταγωνιστεί την Audi,την Porsche και την Toyota στο WEC.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της MOTUL, Monsieur Hervé Amelot εξέφρασε τον ενθουσιασμό όλων των εμπλεκομένων στην ανακοίνωση του νέου αυτού πρωτότυπου, που θα αγωνιστεί από το 2015 στο υψηλότερο επίπεδο του διεθνούς μηχανοκίνητου αγωνιστικού χώρου: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που επιστρέφουμε στην κορυφή του ανταγωνισμού στο κορυφαίο Le Mans. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την Nissan NISMO, διατηρώντας την άριστη σχέση συνεργασίας που έχουμε τα τελευταία 11 χρόνια και με την οποία μοιραζόμαστε την ίδια κουλτούρα σε ότι αφορά την καινοτομία και την επινοητικότητα. Απόδειξη αυτού είναι οι τεχνολογικές επιλογές που έχουν γίνει από την Nissan NISMO. Ανυπομονούμε να δούμε το νέο Nissan GT-R LM NISMO να ‘αφήνεται ελεύθερο’ στο Les Hunaudières με full ταχύτητα».

 «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την MOTUL στο πρόγραμμα του LM P1», σχολίασε ο πρόεδρος της NISMO, Shoichi Miyatani. «Η MOTUL είναι η μάρκα στην οποία έχουμε εμπιστοσύνη και με την οποία συνεργαζόμαστε για περισσότερο από μία δεκαετία στο Super GT. Πρόκειται για μία δοκιμασμένη και επιτυχημένη συνεργασία αφού, μόλις πρόσφατα γιορτάσαμε την νίκη μας στο πρωτάθλημα Super GT του 2014 με το #23 MOTUL AUTECH GT-R. Το LM P1 αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση για μας και χρειαζόμαστε συνεργάτες στους οποίους μπορούμε να βασιστούμε. Η MOTUL ήταν μία προφανής επιλογή για μας.

H MOTUL, ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στα λιπαντικά του μηχανοκίνητου αθλητισμού ανά τον κόσμο, διατηρεί μια μακροχρόνια και εξαιρετικά επιτυχημένη τεχνική συνεργασία με την Nissan και ειδικότερα με το τμήμα ‘Motorsport’ και ‘Performance’ της NISMO, μιας συνεργασίας που χρονολογείται από το 2003. Η MOTUL γιόρτασε πέρσι την 100η συμμετοχή της στο πλευρό της NISMO ως επίσημος συνεργάτης της εργοστασιακής ομάδας της Ιαπωνίας στο Πρωτάθλημα Super GT. Η σεζόν ολοκληρώθηκε με έναν ακόμη τίτλο πρωταθλήματος για την MOTUL, που προστέθηκε στους συνολικά 7 τίτλους που έχει κατακτήσει τα τελευταία 11 χρόνια, τόσο με τις εργοστασιακές, όσο και με τις ιδιωτικές ομάδες που αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα Super GT. Οι Tsugio Matsuda και Ronnie Quintarelli σήκωσαν το τρόπαιο των Πρωταθλητών όχι μόνο χάρη στο ταλέντο τους, αλλά και χάρη στην απόδοση και την αξιοπιστία των λιπαντικών της MOTUL που χρησιμοποιούνται στο Super GT στο Nissan GT-R NISMO GT500s. Η άκρως ανταγωνιστική σειρά “Motorsport” συμπεριλαμβάνει την αιχμή του δόρατος των λιπαντικών, την σειρά 300V, αλλά και το εξειδικευμένο “NISMO Competition Oil by MOTUL”, διαθέσιμο για τους ιδιοκτήτες GT-R μέσω του προϊοντικού καταλόγου της NISMO.

Η MOTUL έχει μια ιστορική σχέση με τον πιο διάσημο μηχανοκίνητο αγώνα παγκοσμίως, τον ‘24 Hours of Le Mans’, όπως αυτό φαίνεται και από τις παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες ακόμη κι από το 1954! Για περισσότερα από 60 χρόνια, το λογότυπο της MOTUL δεν έχει προβληθεί μόνο στις διαφημιστικές πινακίδες και στις σημαίες της πίστας, αλλά κυρίως σε περισσότερα από 200 αυτοκίνητα που έχουν γνωρίσει ιστορικές νίκες στο La Sarthe. Οι πιο πρόσφατες τεχνικές συνεργασίες που έχουν πετύχει σημαντικές νίκες είναι η Greaves Motorsport το 2011 και η JOTA Sport το 2014, αμφότεροι με κινητήρες Nissan NISMO στην κατηγορία LM P2.

Η νέα πρόκληση για το 2015 στην κατηγορία LM P1 αγκαλιάστηκε από όλους τους συνεργάτες της NISMO και της MOTUL και για την τελευταία αντιπροσωπεύει την τεχνική κορύφωση και αντικατοπτρίζει όλη την εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία που αποκτήθηκε κατά την επιτυχημένη συμμετοχή της όλα αυτά τα τελευταία χρόνια μέχρι σήμερα. Οι επίσημες δοκιμές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ‘World Endurance Championship’, «Ο Πρόλογος», θα ξεκινήσει στις 28/29 Μαρτίου στην πίστα ‘Circuit Paul Ricard’ στη Νότια Γαλλία και αυτή θα είναι και η πρώτη φορά που το LM P1 Nissan θα εμφανιστεί στην πίστα ταυτόχρονα με όλους τους αντιπάλους του.

Η ιστορία της Motul
Η γαλλική εταιρία Motul δραστηριοποιείται παγκοσμίως και ειδικεύεται στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη διανομή λιπαντικών προϊόντων (αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και άλλων οχημάτων), καθώς και λιπαντικών βιομηχανικής χρήσης μέσω της δραστηριότητάς της Motul Tech.

H Motul είναι διεθνώς αναγνωρισμένη για την 160χρονη ιστορία της, την ποιότητα των προϊόντων της, την καινοτομία της και την ενεργό συμμετοχή της στις αγωνιστικές διοργανώσεις. Η Motul έχει επίσης αναγνωριστεί ως ειδικός στα συνθετικά λιπαντικά. Ήδη από το 1971, η Motul ήταν η εταιρία πρωτοπόρος στην παρασκευή του πρώτου 100% συνθετικού λιπαντικού για κινητήρες αυτοκινήτων, το 300V, κάνοντας χρήση της τεχνολογίας εστέρων η οποία χρησιμοποιήθηκε αρχικά στην αεροναυπηγική βιομηχανία.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, η Motul απέκτησε αξεπέραστη εμπειρία ως επίσημος προμηθευτής λιπαντικών για πολλές αγωνιστικές ομάδες και κατασκευαστές και συμμετέχει ενεργά στην περεταίρω ανάπτυξη των τεχνολογικών καινοτομιών στα motorsports.

Η Motul υποστηρίζει ομάδες αλλά και διεθνείς αγώνες και πρωταθλήματα όπως: 24 Hours of Le Mans (αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας), FIA World Endurance Championship, Super GT, Drift, Pikes Peak, Japanese championship Super Formula, Blancpain Endurance Series, Dakar, MotoGP, World Superbike, World MX, FIM Endurance World Championship, IOM TT, MOTUL FIM Ice Speedway Gladiators World Championship, Roof of Africa και πολλές ακόμη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube