Φοβερή καραμπόλα στον τελικό του NASCAR [video]

Φοβερή καραμπόλα στον τελικό του NASCAR [video]

Μια πολλαπλή σύγκρουση έβγαλε από το παιχνίδι πολλούς διεκδικητές στον τελευταίο αγώνα του φετινού Chase, που έστεψε και τον πρωταθλητή.

Στην επανεκκίνηση του τελευταίου αγώνα του φετινού NASCAR Sprint Cup, ενώ απέμεναν μόλις 11 γύροι, δύο από τους τέσσερις διεκδικητές του τίτλου συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα μια πολλαπλή καραμπόλα καθώς όλα τα αυτοκίνητα ήταν πολύ κοντά μεταξύ τους.

Ο Carl Edwards, που ήταν σε θέση φαβορί για τη νίκη, προσπάθησε να αμυνθεί στην επίθεση του άλλου διεκδικητή του τίτλου, του Joey Logano, κλείνοντάς του την εσωτερική. Τα δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα ο Edwards να καταλήξει στον τοίχο, ο Logano να πάθει ζημιά και ο φουκαράς Martin Truex Jr, που δεν έφταιγε, να βρεθεί μέσα σε μια κόλαση φωτιάς.

Μετά τη σύγκρουση, ο Edwards πήγε στο pit box του Logano και θα περίμενε κανείς να κάνει σκηνή έχοντας χάσει τον τίτλο. Όμως έσφιξε το χέρι του team-manager του αντιπάλου του, λέγοντας ότι ήταν δικό του λάθος.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην καραμπόλα ενεπλάκησαν, εκτός των Edwards, Logano και Truex, και οι Brad Keselowski, Kasey Kahne, Regan Smith, Chase Elliott, Ryan Newman και Ty Dillon.

Από τους διεκδικητές του τίτλου, μόνο ο Logano (με ζημιά), ο Jimmie Johnson και ο περσινός πρωταθλητής Kyle Busch παρέμειναν στην πίστα. Αυτός που θα τερμάτιζε στην καλύτερη θέση θα έπαιρνε και το πρωτάθλημα.

 Τελικά ο αγώνας του Homestead παίχτηκε στις καθυστερήσεις, αφού διακόπηκε άλλη μια φορά. Στην τελευταία επανεκκίνηση, ο Jimmie Johnson έφυγε μπροστά και πήρε τη νίκη που του εξασφάλισε τον 7ο τίτλο NASCAR της καριέρας του – και την ισοφάριση του ρεκόρ των θρυλικών Richard Petty και Dale Earnhardt.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Johnson ξεκίνησε τον αγώνα τελευταίος, αφού οι αγωνοδίκες τον τιμώρησαν επειδή η ομάδα του είχε κάνει ρυθμίσεις στο αυτοκίνητο μετά τον τελευταίο τεχνικό έλεγχο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube