Formula E, Hong Kong: O Buemi άξιος αλλά και τυχερός

Formula E, Hong Kong: O Buemi άξιος αλλά και τυχερός

O Sebastien Buemi ξεκίνησε την υπεράσπιση του τίτλου του με νίκη σε έναν ξέφρενο πρώτο αγώνα της σεζόν, στο Hong Kong.

Ο Ελβετός οδηγός της e.dams ξεκίνησε από την 5η θέση, αλλά χάρη σε μια έξυπνη στρατηγική ανέβηκε τελικά στην πρώτη, μπροστά από τον Lucas di Grassi και τον Nick Heidfeld – το ίδιο ακριβώς βάθρο με αυτό του πρώτου περσινού αγώνα.

O Nelson Piquet Jr μετέτρεψε την απρόσμενη pole position του σε ένα αρχικό πλεονέκτημα, ανοίγοντας μια διαφορά 4” από τον team-mate του στην NextEV, Oliver Turvey.

Χρειάστηκαν έξι γύροι για να σπάσει η άμυνα του Turvey και να περάσει στη δεύτερη θέση ο Sam Bird, ο οποίος είχε προσπεράσει τον team-mate του στην DS Virgin Racing, Jose Maria Lopez, από τον πρώτο γύρο.

Ο Bird μείωσε τη διαφορά του από τον Piquet μέσα στους επόμενους 10 γύρους, ενώ ο Buemi ανέβηκε στην 3η θέση.

Ο αγώνας άλλαξε μορφή στον 17ο γύρο, όταν ο Lopez –που είχε πέσει πολύ πίσω αφού συγκρούστηκε με τον Bird στον πρώτο γύρο– χτύπησε στην μπαριέρα στην έξοδο του σικέιν Κ3/4.

Ο Piquet ήταν ακριβώς πίσω από τον Lopez (αλλά ένα γύρο μπροστά) εκείνη τη στιγμή και προσπαθώντας να τον αποφύγει έπεσε κι αυτός στην μπαριέρα. Συνέχισε μεν, αλλά έπεσε στην 3η θέση, ενώ το κολλημένο κάτω από την μπαριέρα μονοθέσιο του Lopez έγινε η αιτία να βγει το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Οι Turvey, Buemi, Heidfeld, Loic Duval, Nicolas Prost και Jerome d'Ambrosio σταμάτησαν για αλλαγή μονοθεσίου νωρίς, στον 21ο γύρο. Όμως, καθώς το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε στον επόμενο γύρο, κέρδισαν πολλές θέσεις και μεγάλο πλεονέκτημα όταν οι άλλοι σταμάτησαν με τη σειρά τους.

Ο Buemi βγήκε πίσω από τον Di Grassi, αλλά πέρασε γρήγορα τον Βραζιλιάνο, που έκανε οικονομία ρεύματος έχοντας σταματήσει λίγους γύρους πριν.

Ο Di Grassi είχε ήδη σταματήσει στα pits άλλη μια φορά, αφού είχε σπάσει την εμπρός πτέρυγά του χτυπώντας από πίσω τον Ma Qing Hua σε ένα μποτιλιάρισμα στην Κ2. Όμως, χάρη στο αυτοκίνητο ασφαλείας επανήλθε στο προσκήνιο.

Ο Piquet σταμάτησε στα pits μόλις βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας, αλλά ο Antonio Felix da Costa και ο επικεφαλής του αγώνα, Sam Bird, περίμεναν λίγο ακόμα, μέχρι τον 24ο και τον 25ο γύρο αντίστοιχα.

Ο αγώνας του Bird καταστράφηκε όταν το δεύτερό του μονοθέσιο αρνήθηκε να ξεκινήσει, ενώ ο Da Costa έπεσε στην και ο Piquet στην θέση.

Μπροστά, ο Buemi κατάφερε να τη βγάλει μέχρι τον τερματισμό με την ενέργεια που του είχε απομείνει, παρά το πρόσθετο πρόβλημα της υπερθέρμανσης της μπαταρίας του. Ο Di Grassi τερμάτισε άνετα 2ος.

Ο Prost πήρε την θέση πίσω από τον Heidfeld, ενώ ο Da Costa εκμεταλλεύτηκε το ενεργειακό του πλεονέκτημα από την καθυστερημένη αλλαγή μονοθεσίου για να περάσει τον Duval, τον d’ Ambrosio και στο τέλος τον Turvey ώστε να τερματίσει 5ος.

Ο team-mate του Da Costa, o Robin Frijns, συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα μετά από έναν απίστευτο αγώνα.

Ο Ολλανδός είχε τρακάρει άσχημα στις κατατακτήριες και το δεύτερό του μονοθέσιο επισκευάστηκε μόλις για να χρησιμοποιηθεί στο δεύτερο μισό του αγώνα. Μέχρι τότε ο Frijns είχε ανέβει στην πρώτη δεκάδα και στη συνέχεια μιμήθηκε τον Da Costa προσπερνώντας κάμποσους οδηγούς στους 10 τελευταίους γύρους.

Ο DAmbrosio τερμάτισε 7ος παρότι ξεκίνησε 18ος, ενώ ο Turvey έπεσε στην 8η θέση και ο Piquet κατέληξε πίσω από τα δύο Venturi, του νεοφώτιστου Maro Engel και του Stephane Sarrazin.

H Jaguar δεν κατάφερε να βαθμολογηθεί στην επιστροφή της στους αγώνες, καθώς ο Adam Carroll τερμάτισε μόλις 12ος με την ταχύτερη από τις δύο I-type, ενώ ο Mitch Evans εγκατέλειψε.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ E-PRIX ΣΤΟ HONG KONG:

ΘΕΣΗ

ΟΔΗΓΟΣ

ΟΜΑΔΑ

ΓΥΡΟΙ

1

Sebastien Buemi

e.dams

45

2

Lucas di Grassi

Abt

45

3

Nick Heidfeld

Mahindra

45

4

Nicolas Prost

e.dams

45

5

Antonio Felix da Costa

Andretti

45

6

Robin Frijns

Andretti

45

7

Jerome d'Ambrosio

Dragon

45

8

Oliver Turvey

NextEV

45

9

Maro Engel

Venturi

45

10

Stephane Sarrazin

Venturi

45

11

Nelson Piquet Jr.

NextEV

45

12

Adam Carroll

Jaguar

45

13

Sam Bird

Virgin

45

14

Loic Duval

Dragon

43

15

Felix Rosenqvist

Mahindra

43

-

Daniel Abt

Abt

34

-

Jean-Eric Vergne

Techeetah

31

-

Mitch Evans

Jaguar

24

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube