Formula E, Buenos Aires: Πρώτη νίκη του da Costa

Formula E, Buenos Aires: Πρώτη νίκη του da Costa

O Antonio Felix da Costa αναδύθηκε από τα συντρίμμια των πολλών συγκρούσεων για να πάρει τη νίκη στον αγώνα των ηλεκτρικών μονοθεσίων, μέσα στο Μπουένος Άιρες.

Ο Πορτογάλος οδηγός της ομάδας Amlin Aguri πήρε τη νίκη το Σάββατο το απόγευμα, μέσα στο ζεστό απόγευμα και τον καυτό συναγωνισμό στο δεύτερο μισό του αγώνα. 

Στους πρώτους 15 γύρους ο αγώνας ήταν κανονικός, με τον Sebastien Buemi επικεφαλής, μπροστά από τους Lucas di Grassi και Nick Heidfeld.

Όμως, αφότου ο Karun Chandhok χτύπησε στον τοίχο της Στροφής 10, λίγο πριν την αλλαγή μονοθεσίων –ένα ατύχημα που οφειλόταν σε σπασμένη πίσω ανάρτηση– ο αγώνας άλλαξε πρόσωπο και το να είσαι επικεφαλής έγινε κατάρα.

Δεν είχαν καλά-καλά μαζευτεί τα συντρίμμια του Chandhok και μόλις είχε ξαναρχίσει ο αγώνας μετά το Safety Car (κάτω), όταν ο Buemi έπεσε στον τοίχο ακριβώς στο ίδιο σημείο. Ήταν το τέλος ενός διημέρου κυριαρχίας του Ελβετού οδηγού της e.dams, που παραχώρησε την πρωτοπορία του αγώνα στον di Grassi.

O Βραζιλιάνος έμεινε επικεφαλής για δύο μόλις γύρους, πριν γίνει το θύμα της ίδιας ακριβώς μπαριέρας, αφού του έσπασε η ανάρτηση. Η σκυτάλη πέρασε στον Nick Heidfeld.

O Heidfeld ήταν απασχολημένος να κρατάει πίσω του τον Sam Bird, που τον πίεζε ασφυκτικά πριν μπει στα pits για να εκτίσει μια ποινή διέλευσης επειδή είχε αγνοήσει το κόκκινο φως στην έξοδο του pit-lane.

Ο Bird επανήλθε στον αγώνα στη 12η θέση, αφήνοντας τον Heidfeld να προσπαθεί να ξεφύγει από τους da Costa και Jean-Eric Vergne. Αυτό γινόταν για 6 γύρους, πριν δεχτεί ποινή και ο Γερμανός, λόγω υπέρβασης του ορίου ταχύτητας στα pits.

Έτσι η πρώτη θέση πέρασε στον da Costa ενώ απέμενε ένας μόνο γύρος, στον οποίο έγινε χαμός για τη 2η και την 3η θέση, με αποτέλεσμα ο Πορτογάλος να νικήσει ανενόχλητος (φωτ. κάτω). Οι Jaime Alguersuari, Vergne και Daniel Abt σπρώχτηκαν αναμεταξύ τους κι έμειναν πίσω, ανοίγοντας την πόρτα στον Nicolas Prost –που δεν ήταν πουθενά λίγους γύρους πριν– για να τερματίσει δεύτερος.

Τρίτος τερμάτισε ο Nelson Piquet Jr, που είχε χάσει χρόνο αφού η ομάδα του καθυστέρησε να τον καλέσει στα pits όταν βγήκε το Safety Car.

Οι Alguesuari και Bruno Senna συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα, μπροστά από τον Vergne και τον Bird που σημείωσε και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΜΕΤΑ ΑΠΟ 35 ΓΥΡΟΥΣ:

Θ.

Οδηγός

Ομάδα

Διαφ.

1

Antonio Felix da Costa

Aguri

48’52”100

2

Nicolas Prost

e.dams

5.354”

3

Nelsinho Piquet

China

8.552”

4

Jaime Alguersuari

Virgin

11.148”

5

Bruno Senna

Mahindra

11.535”

6

Jean-Eric Vergne

Andretti

13.319”

7

Sam Bird

Virgin

13.617”

8

Salvador Duran

Aguri

14.724”

9

Nick Heidfeld

Venturi

15.464”

10

Oriol Servia

Dragon

19.334”

11

Stephane Sarrazin

Venturi

28.973”

12

Ho-Pin Tung

China

37.858”

13

Marco Andretti

Andretti

1 γύρος

14

Daniel Abt

Abt

2 γύροι

15

Jerome D'Ambrosio

Dragon

2 γύροι

-

Jarno Trulli

Trulli

Εγκατ.

-

Lucas di Grassi

Abt

Εγκατ.

-

Sebastien Buemi

e.dams

Εγκατ.

-

Michela Cerruti

Trulli

Εγκατ.

-

Karun Chandhok

Mahindra

Εγκατ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΑΓΩΝΕΣ:

Θ.

Οδηγός

Βαθμοί

1

Lucas di Grassi

58

2

Sam Bird

48

3

Sebastien Buemi

43

4

Nicolas Prost

42

5

Nelsinho Piquet

37

6

Antonio Felix da Costa

29

7

Jaime Alguersuari

26

8

Jerome D'Ambrosio

22

9

Franck Montagny

18

10

Karun Chandhok

18

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube