Εξωφρενική Alfa 4C για αναβάσεις, με 3λιτρο V8 [video]

Εξωφρενική Alfa 4C για αναβάσεις, με 3λιτρο V8 [video]

Έχει αγωνιστικό κινητήρα από μονοθέσιο Formula 3000 και αεροδυναμική επιπέδου… Le Mans.

Η Alfa Romeo 4C, κεντρομήχανη και με ανθρακονημάτινο πλαίσιο, είναι ένα μικρό σούπερκαρ. Όταν όμως θέλεις να διεκδικήσεις εθνικό πρωτάθλημα, τότε χρειάζεται πολλή βελτίωση.

Έτσι σκέφτηκε ο Marco Gramenzi, που είχε κάνει στη δική του 4C πολλές μετατροπές, όπως είχαμε γράψει πριν λίγους μήνες. Μεταξύ άλλων, είχε βελτιώσει τον 4κύλινδρο 1.750 Turbo στα 600 άλογα και τον είχε τοποθετήσει κατά μήκος του αυτοκινήτου αντί εγκάρσια.

Φαίνεται όμως ότι ούτε κι αυτό έφτανε για να τον κάνει πρωταγωνιστή στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Αναβάσεων. Οπότε άλλαξε τον 1.75 με έναν αγωνιστικό Zytec 3.0 V8, σαν αυτούς που είχαν τα μονοθέσια της F3000, ο οποίος αποδίδει γύρω στους 450 ίππους και, ως ατμοσφαιρικός και πολύστροφος, έχει και τον ανάλογο ήχο.

Φυσικά, έχουν γίνει και περαιτέρω επεμβάσεις στο ήδη εξωφρενικό αμάξωμα. Έχουν αφαιρεθεί τα φώτα –ποιος τα χρειάζεται στις αναβάσεις– κι έχουν προστεθεί μια τεράστια πίσω πτέρυγα, ένας αγωνιστικών προδιαγραφών διαχύτης κι ένας ανάλογος εμπρός διαχωριστής ροής (splitter) που σχεδόν σέρνεται στο έδαφος κι εξέχει σαν χούφτα χωματουργικού.  

Το περασμένο σαββατοκύριακο, ο Gramenzi ντεμπουτάρισε την Alfa-τέρας στην Ανάβαση Verzegnis Sella Chianzutan, στους Δολομίτες των Άλπεων, ξεσηκώνοντας τους θεατές. Απολαύστε την κι εσείς στο video που ακολουθεί και δείχνει πλάνα από τις δοκιμές στο βουνό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube