Έτοιμο το καινούργιο Audi TT και για αγωνιστική χρήση

Έτοιμο το καινούργιο Audi TT και για αγωνιστική χρήση

Θα συμμετάσχει το 2015 σε πρωτάθλημα ενιαίου στη Γερμανία

Ακόμη δεν προλάβαμε να το δούμε και ιδού η αποκάλυψη της αγωνιστικής του έκδοσης.
Ο λόγος για το νέο Audi TT του οποίου η αγωνιστική έκδοση παρουσιάστηκε τη στιγμή που ανακοινώθηκε και επίσημα η συμμετοχή του σε αγώνες ενιαίου που θα γίνουν στο πλαίσιο των αγώνων του DTM.
 
To πρωτάθλημα (ο πρώην οδηγός της F1 Markus Winkelhock θα έχει τη... γενική επιστασία) θα ξεκινήσει το 2015 και θα έχει μια σημαντική καινοτομία: Από τα 24 αυτοκίνητα που θα παίρνουν εκκίνηση σε κάθε αγώνα, τα 18 θα οδηγούν οδηγοί που θα μετέχουν σε όλο το πρωτάθλημα και τα υπόλοιπα έξι θα τα οδηγούν προσωπικότητες του χώρου οι οποίοι ως guest stars θα δίνουν ξεχωριστή αίγλη στο θεσμό.
Το αγωνιστικό TT μοιράζεται το ίδιο πλαίσιο με το ΤΤ παραγωγής και κάτω από το καπό του θα βρίσκεται ο δίλιτρος TFSI που με τις κατάλληλες ρυθμίσεις θα αποδίδει 310 ίππους ενώ η κίνηση θα μεταφέρεται από το γνωστό μας εξατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S Tronic. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Audi ο κινητήρας θα διαθέτει μια επιπλέον λειτουργία που ακούει στο όνομα «push to pass» και η οποία στιγμιαία αυξάνει την ισχύ του κατά 30 ίππους για να διευκολύνονται οι προσπεράσεις. 
Eπίσης θα διαθέτει και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης που θα ρυθμίζεται από τον οδηγό.  
Στο εσωτερικό η εικόνα προέρχεται από το Αudi R8 LMS και είναι άκρως... αγωνιστική.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube