ERC Rally Latvia: Πειστική νίκη του Lappi

ERC Rally Latvia: Πειστική νίκη του Lappi

Ο νεαρός Φιλανδός Esapekka Lappi κέρδισε το Ράλι Λετονίας, 2ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος όπου ανήκει φέτος και το Ακρόπολις

Ο ανερχόμενος αστέρας των ράλι πήρε τη δεύτερη νίκη του στο αναβαθμισμένο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC), κερδίζοντας με το εργοστασιακό Skoda του το Rally Liepaja στη Λετονία.

Ο Lappi κυνήγησε και πέρασε τον αναπάντεχο επικεφαλής του αγώνα, Vasily Gryazin, αλλά ο 20χρονος Ρώσος αντεπιτέθηκε σήμερα (Κυριακή) το πρωί και ξαναπήρε την πρωτοπορία.

Ο Lappi όμως απάντησε αμέσως, διαλύοντας τον ανταγωνισμό το υπόλοιπο πρωινό και παίρνοντας την 9η Ε.Δ. με διαφορά 9,6” παρά ένα τετ-α-κε 360 μοιρών στη μέση της ειδικής. Η τελική του διαφορά από τον δεύτερο ήταν 34,7”.

O Gryazin επικεντρώθηκε στην κατάκτηση του πρώτου βάθρου στην καριέρα του, πράγμα που πέτυχε παρότι στην προτελευταία ειδική το κιβώτιο του Ford Fiesta του έμεινε κολλημένο στην 4η ταχύτητα.

Μια γρήγορη αλλαγή κιβωτίου, στο σέρβις πριν την τελευταία ειδική, εξασφάλισε τον τερματισμό του στη  2η θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Craig Breen τερμάτισε τρίτος, αρκετά πίσω. Δεν ήταν ικανοποιημένος από το στήσιμο του Peugeot 207 στην τελευταία του εμφάνιση πριν αντικατασταθεί από το 208 Τ16. Όμως ο νεαρός Ιρλανδός κατάφερε και κράτησε πίσω του τον νικητή του περσινού Ράλι Πολωνίας, Kajetan Kajetanovicz (Fiesta).

O Sepp Wiegand ξύπνησε μετά από έναν αρχικό λήθαργο που τον είχε ρίξει στην 22η θέση, για να καταταχτεί τελικά 5ος με το δεύτερο εργοστασιακό Skoda Fabia.

Μετά από τη 2η θέση που πήρε στο Rally Monte Carlo, o Bryan Bouffier είχε μια απογοητευτική επιστροφή στο ERC. Πήρε μεν την πρώτη ειδική, αλλά έκανε ένα λάθος στη δεύτερη καταστρέφοντας το ψυγείο του Citroen του κι εγκαταλείποντας.

Μετά την αναβολή του ρουμάνικου Rally Sibiu για τον Οκτώβριο, ο επόμενος γύρος του ERC είναι το δικό μας Rally Acropolis στις 28-30 Μαρτίου.

Η τελική κατάταξη του Rally Liepaja μετά την Ε.Δ.12:
Θέση  Οδηγός                Ομάδα               Χρόνος/Διαφ.
 1.  Esapekka Lappi        Skoda                2h13m11.5s
 2.  Vasily Gryazin        SRT Ford                 +34.7s
 3.  Craig Breen           Sainteloc Peugeot      +1m36.8s
 4.  Kajetan Kajetanowicz  M-Sport Poland Ford    +2m35.5s
 5.  Sepp Wiegand          Skoda                  +3m16.1s
 6.  Janis Vorobjovs       Mitsubishi             +5m42.6s*
 7.  Vitaliy Pushkar       Boar Mitsubishi        +6m50.8s*
 8.  Stanislav Travnikov   Prospeed Mitsubishi    +7m15.9s*
 9.  Martynas Samuitis     Wellman Mitsubishi     +7m23.2s*
10.  Jan Cerny             Czech Peugeot          +8m37.2s**
* Κλάση Production
** Κλάση Junior

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube