ERC Rally Azores: Sousa μετά από μάχη στο νήμα

ERC Rally Azores: Sousa μετά από μάχη στο νήμα

Ο Bernardo Sousa (Ford) κέρδισε τον γύρο της πατρίδας του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μετά από μονομαχία με τον Kevin Abbring (Peugeot) στην τελευταία ειδική

Ο Abbring με το Peugeot 208 T16 μπήκε στην τελευταία ειδική (το δεύτερο πέρασμα από τα στροφιλίκια της Tronqueira) 5,1” πίσω από τον Sousa με το Ford Fiesta RRC.

Ήταν η ίδια ειδική που είχε γίνει το Βατερλό του Abbring το ίδιο πρωί, όταν είχε δύο εξόδους από το δρόμο και είχε χάσει σχεδόν 20” σε σχέση με τον Πορτογάλο, ο οποίος ήταν επικεφαλής με μικρή διαφορά στο τέλος της προηγούμενης ημέρας.

Ο Abbring οδήγησε όλη τη μέρα προσπαθώντας να κλείσει ξανά τη διαφορά, ενώ ο Sousa προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό του ώστε να κρατήσει τον νεαρό Ολλανδό πίσω του.

Τελικά ο Sousa πήρε την τελευταία ειδική για 1,1”, εξασφαλίζοντας τη νίκη με διαφορά 6,2”. O Abbring έμεινε με το παράπονο των 10” ποινής που είχε πάρει όταν καθυστέρησε στην εκκίνηση της τελευταίας ειδικής της Παρασκευής, λόγω της αλλαγής του χαλασμένου εναλλάκτη και του σπασμένου ιμάντα του στο σέρβις.

«Έχω μείνει άφωνος», δήλωσε ο Sousa, που παρά λίγο να μην ξεκινήσει τον αγώνα αφού ρετάριζε ο κινητήρας του στην κατατακτήρια ειδική και αναγκάστηκε να ξεκινά πρώτος, καθαρίζοντας το δρόμο.

«Ειδική με ειδική αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι θα ήταν δυνατόν. Οι τοπικοί θεατές μας έδιναν φτερά. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, ένα από τα αγαπημένα μου ράλι. Είχα καταστραφεί παλιότερα από λάθη μου εδώ, οπότε αυτή η νίκη έχει μεγάλη σημασία για μένα», κατέληξε ο Πορτογάλος.

Ο Abbring έμεινε να κλαίει μια νίκη που θα ήταν δική του αν δεν είχε μια σειρά από μηχανικά προβλήματα κι αν δεν έκανε κι ο ίδιος λάθη.

«Είχα καλό ρυθμό στο δεύτερο σκέλος», δήλωσε μετά την τελευταία ειδική. «Όμως το αυτοκίνητο με ξάφνιασε αρκετές φορές σήμερα το πρωί. Προσπάθησα πάντως».

Ο Jean-Michel Raoux τερμάτισε τρίτος με το Peugeot 207, αλλά ήταν σχεδόν 8 λεπτά πίσω.

Ο Vasily Gryazin τράκαρε το Fiesta του στην προτελευταία ειδική, ενώ είχε σίγουρη μια θέση στο βάθρο, και τερμάτισε τελικά κάπου 25 λεπτά πίσω μέχρι να βγάλει το αυτοκίνητο από ένα χαντάκι.

Ο team-mate του Abbring (και νικητής του Ράλι Ακρόπολις) Craig Breen είχε εγκαταλείψει ενώ ήταν επικεφαλής την Παρασκευή, μετά από φωτιά στην ηλεκτρική πλεξούδα του Peugeot 208 T16.

Ο επικεφαλής του πρωταθλήματος, Esapekka Lappi, επέλεξε (όπως είχε δικαίωμα) να μη λάβει μέρος στον αγώνα των Αζορών.

Η τελική κατάταξη μετά την Ε.Δ.17:
 ΘΟδηγός             Ομάδα             Χρόνος/Διαφ.
 1.  Bernardo Sousa     AT Ford            2h43m56.7s
 2.  Kevin Abbring      Sainteloc Peugeot       +6.2s
 3.  Jean-Michel Raoux  Munaretto Peugeot    +7m51.9s
 4.  Robert Consani     Delta Peugeot        +9m18.8s
 5.  Luis Rego          Mitsubishi          +10m07.5s
 6.  Ricardo Teodosio   Mitsubishi          +10m11.2s
 7.  Ruben Rodrigues    Mitsubishi          +10m15.8s
 8.  Giacomo Costenaro  Delta Peugeot       +10m21.9s
 9.  Antonin Tlustak    AT Skoda            +11m15.5s
10.  Pedro Vale         Subaru              +11m39.1s

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube