ERC: O Breen θριαμβευτής στη Λετονία

ERC: O Breen θριαμβευτής στη Λετονία

Ο Craig Breen (Peugeot 208 Τ16) κέρδισε με άνεση το Rally Liepāja, δεύτερο γύρο του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στο οποίο εντάσσεται και το Ακρόπολις.

Ο 25χρονος Ιρλανδός επικράτησε στις πιο δύσκολες χειμωνιάτικες συνθήκες, με λιωμένο πάγο και γλιστερό υγρό χιόνι την πρώτη μέρα, και χιονοθύελλες και παγωμένη ομίχλη τη δεύτερη.

Η τελευταία νίκη του Breen ήταν πέρσι τον Μάρτιο στο δικό μας Ράλι Ακρόπολις, που ήταν και η παρθενική νίκη του Peugeot 208 T16, στο ντεμπούτο του στο ERC.

«Ήταν ένα ράλι φθοράς σε σκληρές συνθήκες, αλλά όταν πιέζαμε χάσαμε μόνο μία φορά για μόλις 0,7”, οπότε είχαμε πάντα την απαιτούμενη ταχύτητα», δήλωσε ο Ιρλανδός, που νίκησε με διαφορά 1’ 40” 7. «Τα πράγματα άλλαζαν πολύ γρήγορα, αλλά διατηρήσαμε το ρυθμό μας και πήραμε αυτό το φοβερό αποτέλεσμα. Πρέπει να γυρίσετε πίσω στη δεκαετία του 1960 για να βρείτε Ιρλανδό να κερδίζει στο χιόνι [Paddy Hopkirk]. Είναι μεγάλο κίνητρο για μένα και αφού έχω νικήσει στο χώμα και την άσφαλτο της Ελλάδας πέρσι, τώρα νίκησα και στο χιόνι, οπότε αυτό με κάνει λιγάκι ολοκληρωμένο οδηγό. Η μάχη για τον τίτλο ξαναρχίζει και ποιος ξεχνά ότι το επόμενο ράλι είναι ο Γύρος της Ιρλανδίας, όπου θα πάμε μετά από νίκη, όπως έγινε και πέρσι».

Καθώς τα άλλα πληρώματα με αυτοκίνητα R5 και S2000 αντιμετώπισαν προβλήματα, στην απίστευτη τελική κατάταξη του αγώνα έχουμε τρεις συμμετοχές του ERC2 (με αυτοκίνητα παραγωγής R4) μέσα στους τέσσερις πρώτους, και τρεις ERC Junior (R2) μέσα στην πρώτη δεκάδα.

Ο 22χρονος Εσθονός Siim Plangi με Mitsubishi Lancer Evolution X (επάνω) κράτησε τη 2η θέση της γενικής από την Ε.Δ.5, κυριαρχώντας και στην κατηγορία ERC2 στην οποία έκανε τον πρώτο χρόνο σε όλες τις ειδικές εκτός από μία. Δεύτερος στην κατηγορία και 3ος γενικής ήταν ο Λιθουανός Dominykas Butvilas (Subaru Impreza WRX STI).

Ακόμη πιο αξιοπρόσεκτη ήταν η επίδοση του νικητή της κατηγορίας ERC Junior, του 20χρονου Σουηδού Emil Bergkvist (κάτω), που τερμάτισε στην 6η θέση της γενικής κατάταξης με ένα Opel Adam R2 της ADAC Opel Rallye Junior Team.

Ο νικητής στην Αυστρία, Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5), ήταν 2ος την πρώτη μέρα πριν σπάσει ένα τροχό και εγκαταλείψει. Επέστρεψε όμως χάρη στον κανονισμό Rally 2 και πήρε τον τίτλο Ice Master για φέτος. Έτσι, με τους 6 βαθμούς που κέρδισε, διατηρήθηκε επικεφαλής της βαθμολογίας του πρωταθλήματος με διαφορά 5 βαθμών από τον Breen και τον Γάλλο Robert Consani.

Ως συμμετοχή Rally 2 επέστρεψε τη δεύτερη μέρα του αγώνα και ο Ρώσος Alexey Lukyanuk (Ford Fiesta R5), που κέρδισε τις 5 από τις 6 ειδικές της ημέρας.

Από τις κορυφαίες τετρακίνητες συμμετοχές που έκαναν όλον τον αγώνα, ο Γάλλος Robert Consani (κάτω), με το Peugeot 207 S2000, ανέβαινε σε αυτοπεποίθηση με τα χιλιόμετρα και τελικά τερμάτισε 5ος μένοντας μέσα στη μάχη για τον τίτλο.

Ο Kajetanowicz μετά τη Λετονία έχει 45 βαθμούς και οι Breen και Consani από 40.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube