Εντυπωσιακό το SEAT Leon STCC

Εντυπωσιακό το SEAT Leon STCC

Η SEAT παρουσιάζει το αγωνιστικό της αυτοκίνητο για πρωταθλήματα Τουρισμού.

Τo Leon STCC είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο εξελιγμένο από κοινού από την SEAT Σουηδίας και την PWR Racing για το σκανδιναβικό πρωτάθλημα Τουρισμού. Για αρχή... Αντίθετα με το αυτοκίνητο του Cup που είχαμε δοκιμάσει, αυτό ελάχιστη σχέση έχει με το μοντέλο παραγωγής.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του STCC, τα αυτοκίνητα του θεσμού είναι πισωκίνητα, με εξάρι σειριακό κιβώτιο. Ενώ το αυτοκίνητο παραγωγής και το αγωνιστικό του ενιαίου, εδώ έχουμε  έναν V6 3.5 με απόδοση 420 ίππων. Συνδυάζεται με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό και τροχούς 18” με λάστιχα 260/660 της Michelin.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την σχεδίαση, προφανώς φαίνεται πολύ διαφορετικό από το 3πορτη και 5πορτη σιλουέτα που γνωρίζουμε. Εδώ το αμάξωμα ακολουθεί μια κουπέ φόρμα, είναι μακρύτερο και φαρδύτερο, και έχει μια τεράστια πίσω πτέρυγα. Μεγαλύτεροι αεραγωγοί εμπρός, πίσω και στα πλάγια βελτιώνουν την ψύξη, ενώ την επιβράδυνση φροντίζουν δίσκοι διαμέτρου 370 mm εμπρός και 360 mm πίσω, με 4πίστονες δαγκάνες.

Η PWR Racing θα αποκαλύψει σύντομα τα ονόματα των οδηγών. Το αυτοκίνητο θα κάνει σύντομα ντεμπούτο στην πίστα, για τις δοκιμές εξέλιξης. Η ομάδα έχει συμβόλαιο τεσσάρων ετών με την SEAT Σουηδίας, αρχής γενομένης από το 2016.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube