Ενιαίο πρωτάθλημα με Toyota GT86 CS-Cup στις ΗΠΑ

Ενιαίο πρωτάθλημα με Toyota GT86 CS-Cup στις ΗΠΑ

Η Toyota παρουσίασε στην έκθεση SEMA την ανανεωμένη GT86 CS-Cup, το αγωνιστικό με το οποίο θα διοργανώσει ένα ενιαίο πρωτάθλημα το 2017.

H πλατφόρμα των Toyota GT86 και Subaru BRZ αποτελεί μια πολύ καλή βάση για το χτίσιμο ενός αγωνιστικού, και η Toyota ευτυχώς δείχνει να το εκμεταλλεύεται, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η πρώτη αγωνιστική εκδοχή της Toyota GT86 ήταν η CS-V3, για τους αγώνες αντοχής VLN, στη συνέχεια ήρθε η έκδοση CS-R3, για την αντίστοιχη κατηγορία R3 στα ράλι, και φέτος παρουσιάστηκε μια ακόμα πιο εξελιγμένη έκδοση πίστας, η CS-Cup, με την οποία πραγματοποιείται πλέον το ενιαίο της φίρμας στο Nurburgring. Από του χρόνου με την ανανεωμένη έκδοσή της, η αγωνιστική δραστηριότητα της εταιρίας μεταφέρεται και στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού.

Η νέα Toyota GT86 CS-Cup κληρονομεί τις αλλαγές της ανανεωμένης GT86 δρόμου, δηλαδή μεταξύ άλλων τον νέο εμπρός προφυλακτήρα και τα διαφορετικά πίσω φώτα. Σε επίπεδο προδιαγραφών δεν έχει αλλάξει κάτι, με τον ατμοσφαιρικό 2λιτρο boxer να αποδίδει 212 PS στις 7.200 rpm και την κίνηση να φτάνει στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων και ενός διαφορικού Torsen.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μπήκαμε στο Istanbul Park με Opel Astra OPC και Toyota GT86 [video]

Τα αμορτισέρ της Bilstein έχουν ξεχωριστές για τη δύναμη συμπίεσης και επαναφοράς, ενώ τα εμπρός φρένα αποτελούνται από 4πίστονες δαγκάνες Alcon και δίσκους 330 mm. Οι ζάντες είναι O.Z. Ultraleggera 8x17’’ και ντύνονται με σλικ της Pirelli διαστάσεων 245/620/17. Το εκτεταμένο ελάφρωμα έχει κάνει την CS-Cup να ζυγίζει 120 kg λιγότερα από τη GT86 δρόμου, και συγκεκριμένα 1.110 kg.

[Πηγή: Toyota, TMG]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube