Ένας νέος Schumacher;

Ένας νέος Schumacher;

O 16χρονος Max Verstappen, γιος του παλιού οδηγού F1 Jos Verstappen, εντυπωσιάζει στα πρώτα του βήματα με μονοθέσιο.

O Max Verstappen είναι γιος του Jos “The Boss” Verstappen, που υπήρξε team-mate του Michael Schumacher στην Benetton το 1994.

Η μητέρα του, Sophie Kumpen, ήταν πολύ επιτυχημένη οδηγός καρτ. Ο παππούς του και ο θείος του ήταν επίσης οδηγοί αγώνων, στα FIA GT και στο Le Mans.

O Max, αφού κέρδισε ό,τι πρωτάθλημα υπάρχει στα καρτ, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ΚΖ1 το 2013, έλαβε μέρος το χειμώνα στο πρωτάθλημα Florida Winter Series της Ακαδημίας Νέων Οδηγών της Ferrari, ώστε να αποκτήσει κάποια εμπειρία στα (μονοθέσια) αυτοκίνητα. Διακρίθηκε και εκεί, επισκιάζοντας πιο έμπειρους οδηγούς όπως ο προστατευόμενος της Ferrari, Antonio Fuoco.

O Max Verstappen έλαβε στη συνέχεια μέρος στις δοκιμές εξέλιξης της Ευρωπαϊκής F3, κάνοντας τον καλύτερο χρόνο και στο Hungaroring και στο Zeltweg. Παρ’ όλα αυτά τα μυαλά του δεν φαίνεται να πήραν αέρα.

«Αν και τα πήγα αρκετά καλά στις δοκιμές, αυτό δεν σημαίνει ότι θα κερδίζω αγώνες στο Silverstone με το καλημέρα», δήλωσε. «Έχω ακόμα πράγματα να μάθω, αλλά νομίζω πως πάω προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube