Ένα αγωνιστικό VW Golf από την Prodrive

Ένα αγωνιστικό VW Golf από την Prodrive

Η Prodrive ετοίμασε ένα rally car 300 ίππων με βάση το 5πορτο VW Golf, το οποίο προορίζεται για αγώνες στην Κίνα.

Με το Polo να πρωταγωνιστεί στο WRC η VW επέλεξε το Golf για τη συμμετοχή της στο κινεζικό πρωτάθλημα ράλι. Ονομάζεται VW Golf SCRC και έχει φτιαχτεί από τη βρετανική Prodrive.

Χρειάστηκαν έξι μήνες για την εξέλιξη του VW Golf SCRC. Παρότι δεν ήταν ανάγκη να ακολουθήσει τους κανονισμούς της FIA, η Prodrive υποστηρίζει ότι έχει φτιαχτεί στο ίδιο πνεύμα με τα αγωνιστικά του WRC. Άλλωστε μοιράζεται πολλά εξαρτήματα με τα αυτοκίνητα του WRC, ενώ το roll cage εναρμονίζεται με τις ισχύουσες προδιαγραφές της FIA.

Αντί για τον κινητήρα 1.600 cc του Polo WRC χρησιμοποιεί έναν 2λιτρο turbo με μεγαλύτερο περιοριστικό στόμιο στην εισαγωγή, ο οποίος αποδίδει περίπου 300 PS. Όμως το σειριακό 6άρι κιβώτιο της Xtrac και το πίσω διαφορικό προέρχονται κατευθείαν από τα αυτοκίνητα του WRC. Η μεγάλη πίσω αεροτομή και οι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες είναι σχεδιασμένοι από την Prodrive και φτιαγμένοι από ανθρακονήματα.

Η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα McPherson εμπρός και πίσω, ενώ τα αμορτισέρ είναι της Ohlins. Πολλά εξαρτήματα, οπως οι αντιστρεπτικές και τα μουαγιέ, είναι ακριβώς ίδια εμπρός και πίσω ώστε να μειωθεί ο αριθμός των ανταλλακτικών που χρειάζεται να έχει μαζί της η ομάδα. Τα φρένα πάντως προέρχονται από την AP Racing και είναι προδιαγραφών WRC.

Ο διευθυντής της Prodrive John Gaw δήλωσε: «Υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία στους κινεζικούς κανονισμούς και αυτό μας βοήθησε να ετοιμάσουμε το αυτοκίνητο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Όμως, παρότι τα πρώτα αυτοκίνητα προορίζονται για την Κίνα, με ελάχιστες επεμβάσεις το Golf SCRC μπορεί να τρέξει και σε αρκετούς άλλους θεσμούς με κατηγορίες Open που υπάρχουν στην Ευρώπη, την Ασία και τη Β. Αμερική».

Η πρώτη εμφάνιση του VW Golf SCRC στις ειδικές θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Longyou Rally, στα χέρια του Αυστραλού Chris Atkinson.

[Πηγή: Autocar / Φωτογραφίες: Rallye-Magazin]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube