Έλληνας οδηγός με αναπηρία τρέχει σε αγώνα καρτ [video]

Έλληνας οδηγός με αναπηρία τρέχει σε αγώνα καρτ [video]

Ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος είναι ο πρώτος Έλληνας οδηγός αγώνων καρτ με αναπηρία στα πόδια. Και θα τρέξει αύριο στον πρώτο αγώνα του Rotax Max Challenge στα Μέγαρα.

Πριν από 19 χρόνια ένα ατύχημα με μοτοσικλέτα τον καθήλωσε στο αναπηρικό καροτσάκι. Ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος βρήκε μέσα του τη δύναμη να αντιμετωπίσει αυτή τη βάναυση αλλαγή στην καθημερινότητά του.

Τα χρόνια που ακολούθησαν το ατύχημά του εστίασε την προσοχή του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και στο καρτ. Και μετά την παρακίνηση του Πάρη Λατσώνα, ιδιοκτήτη της πίστας καρτ του Ναυπλίου, με ένα ειδικά τροποποιημένο καρτ άρχισε να περνάει ευχάριστα το χρόνο του. Βρίσκοντας σε αυτό το σπορ την αδρεναλίνη που τον κρατά ουσιαστικά ζωντανό και τον κάνει χαρούμενο.

Εδώ και περίπου 5-6 χρόνια είχε εκδηλώσει την επιθυμία, ανάγκη για τον ίδιο, να λάβει μέρος σε αγώνες με το ήδη έτοιμο και τροποποιημένο στις απαιτήσεις του καρτ. Η έλλειψη του θεσμικού πλαισίου ωστόσο δεν του το επέτρεπε, ενώ και από την δική το πλευρά απαιτούνταν ιδιαίτερη προετοιμασία. Το 2017 ωστόσο, έφτασε η μεγάλη ώρα. Ο Παναγιώτης θα είναι στη σχάρα εκκίνησης, ύστερα από συνεχείς προπονήσεις ώστε να είναι ο ίδιος έτοιμος σωματικά και ψυχικά. Ταυτόχρονα τροποποιήθηκε ο κανονισμός από τα σχετικά συμβούλια που πιστοποίησαν την ικανότητά του να συμμετάσχει ως αγωνιζόμενος. Έτσι θα τον δούμε στον πρώτο αγώνα του Rotax Max Challenge 2017.

Ο Παναγιώτης δηλώνει αγχωμένος και χαρούμενος ταυτόχρονα. Να σημειώσουμε εδώ ότι δεν λαμβάνει μέρος σε κάποια ειδική κατηγορία αλλά στην Senior Max μαζί με όλους τους υπόλοιπους οδηγούς. Ο Παναγιώτης δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι στην απόφασή του αυτή σημαντικό ρόλο έπαιξε ο αντιπρόσωπος της Rotax στην Ελλάδα, Δημήτρης Γαλάτσης. «Με έχει παρακινήσει εδώ και πολλά χρόνια για να κάνω το συγκεκριμένο βήμα και μου έχει δώσει κίνητρα που με βοήθησαν να πάρω αυτήν την απόφαση», εξηγεί.

Με την υποστήριξη το Πάρη Λάτσωνα, στόχος για τον Παρασκευόπουλο είναι να τερματίσει με ασφάλεια τον αγώνα της Κυριακής και να ζήσει μία όμορφη εμπειρία. Αν πάνε όλα καλά, πρόθεσή του είναι να επαναλάβει το εγχείρημα σε αγώνες στην Αθήνα ή στην Πελοπόννησο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube