Ηλιακοί συλλέκτες στις αγωνιστικές Aston Martin Vantage GTE

Ηλιακοί συλλέκτες στις αγωνιστικές Aston Martin Vantage GTE

Τα αγωνιστικά της εταιρίας στο FIA WEC θα εκμεταλλεύονται την ηλιακή ενέργεια για τη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού τους.

Χωρίς να καταφεύγει ακόμα σε υβριδικές λύσεις για τον κινητήρα των αυτοκινήτων της, η Aston Martin επέλεξε να αναθέσει την τροφοδοσία του συστήματος κλιματισμού των αγωνιστικών της στον ήλιο.

Ναι, καλά διάβασες, τα αγωνιστικά που συμμετέχουν στο FIA World Endurance Championship πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτουν σύστημα κλιματισμού ικανό να διατηρεί τη θερμοκρασία της καμπίνας κάτω από τους 32 βαθμούς C. Αλλά ο κομπρέσσορας ενός συμβατικού air condition θα έκλεβε ισχύ από τον κινητήρα, κάτι σαφώς ανεπιθύμητο σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Έτσι η Aston Martin ανακοίνωσε ότι το ρέυμα που χρειάζεται ο κλιματισμός στις αγωνιστικές Vantage GTE θα παράγεται από ηλιακά πάνελ που θα είναι τοποθετημένα στον οροφή. Για την προμήθειά τους ξεκίνησε μια νέα συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρία Hanergy Global Solar Power & Applications Group.

Ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Aston Martin John Gaw είναι ξεκάθαρος: «Δεν επιλέγουμε την ηλιακή ενέργεια για τα αγωνιστικά μας επειδή είναι μια οικολογική λύση. Την επιλέγουμε ώστε με τη βοήθεια του ήλιου να βελτιώσουμε τις συνθήκες που επικρατούν στην καμπίνα για τους οδηγούς μας, άρα να βελτιώσουμε και τις επιδόσεις μας στην πίστα».

Σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα δρόμου πάντως, η Aston Martin έχει δηλώσει σαφώς ότι δεν επιθυμεί να στραφεί προς υβριδικές λύσεις.

[Πηγή: Auto Evolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube