DTM: Στο Norisring ο τέταρτος αγώνας της χρονιάς [video]

DTM: Στο Norisring ο τέταρτος αγώνας της χρονιάς [video]

Σε ένα διαφορετικό σιρκουί, στους δρόμους της Νυρεμβέργης συνεχίζεται η μάχη του DTM

Μετά το Hockenheim, το Oschersleben και το Hugaroring το DTM «ματακομίζει» αυτό το Σαββατοκύριακο στους δρόμους της Νυρεμβέργης.
 
Πρόκειται για έναν αγώνα με πολλές ιδιαιτερότητες λόγω της φύσης της χάραξης της «πίστας» που απαιτεί από τους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή αλλά και διαφορετικές ρυθμίσεις για τα αυτοκίνητα.
 
Οπως εξηγεί και ο νικητής των δύο από τους τρεις προηγούμενους αγώνες, ο Μarco Wittmann, ιδιαίτερα δύσκολη είναι η πρώτη αριστερή στροφή μετά την εκκίνηση. Επί της ουσίας είναι μια κλειστή αριστερή φουρκέτα, στενή, όπου όλα τα αυτοκίνητα φτάνουν μαζί και πρέπει να πλασσαριστείς σωστά για να αποφύγεις επαφές με δυσάρεστα επακόλουθα.
Μάλιστα από τη φύση και μόνον αυτής της στροφής, καθίσταται ορατό πόσο μεγάλη σημασία έχουν οι κατατακτήριες δοκιμές, η Pole position αλλά και η σωστή εκκίνηση, που θα σε απεμπλέξουν από το κονβόϊ.
Εξυπανούεται ότι σε αυτή τη στροφή, που είναι και η πιο αργή του πρωταθλήματος, οι οδηγοί πρέπει να φρενάρουν οριακά από τα 270 km/h στα 50 km/h κάτι που αποδεικνύεται καθοριστικό στη διάρκεια του αγώνα. 
 
Ειδικά σε ό,τι αφορά στις κατατακτήριες δοκιμές, το μικρό μήκος της πίστας και οι ιδιαιτερότητές της, ρίχνουν τη διαφορά ανάμεσα στους οδηγούς σε εκατοστά του δευτερολέπτου που σημαίνει πως το παραμικρό λάθος πληρώνεται. 
 
Εξίσου απαιτητικές είναι και οι στροφές 4 και 5, γνωστές και ως «Schöller-S» εξαιτίας της φύσης τους αλλά και του γεγονότος ότι αλλάζει η υφή της επιφάνειας του οδοστρώματος. Οι θεατές που κάθονται σε εκείνο το σημείο μπορούν να απολαύσουν τους οδηγούς να χρησιμοποιούν και το τελευταίο εκατοστό του δρόμου, και να περνούν ξυστά από τον τοίχο που είναι γνωστός σαν «Wall of Shame». 
Χαρακτηριστικά ο Wittmann αναφέρει πως «όταν περνώ από εδώ, ανάμεσα στο αυτοκίνητό μου και στον τοίχο, δεν χωρά η εφημερίδα μου...».  
Στο πίσω κομμάτι της πίστας παραμονεύουν και άλλοι κίνδυνοι. Εδώ, η καθημερινή κυκλοφορία μεγάλου αριθμού αυτοκινήτων έχει «κουράσει» το οδόστρωμα, το οποίο... υποφέρει από πολλά σαμαράκια, που κάνουν τα αυτοκίνητα νευρικά στις αντιδράσεις τους και δύσκολα στον έλεγχο και στο φρενάρισμα, αλλά και στην επιτάχυνση. 
 
Τέλος, ιδιαίτερη ακρίβεια χρειάζεται και στο πιτ-στοπ για την επιβεβλημένη αλλαγή των ελαστικών. 
Ο χώρος των πιτ δεν μοιάζει με αυτόν των υπολοίπων αγώνων σε κανονικές πίστες. Εδώ, είναι όλα πολύ πιο στριμωγμένα, οι ομάδες είναι κυριολεκτικά κολλημένες η μία δίπλα στην άλλη και ο οδηγός πρέπει να σταματήσει με ακρίβεια εκατοστού στο χώρο που του αναλογεί, οι μηχανικοί να αλλάξουν λάστιχα σε χρόνο μικρότερο των 3" και στη συνέχεια το αυτοκίνητο να ξαναριχτεί στη μάχη.
Ολα στο Norisring είναι πολύ πιο δύσκολα από όσα ξέρουμε, καταλήγει ο Wittmann. 
 
Σε ό,τι αφορά τον αγώνα αυτόν καθαυτόν, προβλέπεται συναρπαστικός (το DRIVE θα είναι εκεί, οπότε μείνετε συντονισμένοι), την ώρα που αυτή τη στιγμή η πρόβλεψη για τον καιρό αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο της βροχής, κάτι που θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube