DTM: Όλοι θέλουν τη νίκη στον αγώνα της Νυρεμβέργης

DTM: Όλοι θέλουν τη νίκη στον αγώνα της Νυρεμβέργης

Στο απαιτητικό Norisring οι κατατακτήριες δοκιμές και η σειρά εκκίνησης είναι που παίζουν καθοριστικό ρόλο

Ο αγώνας του DTM στο  Norisring (Νυρεμβέργη) είναι ένας από τους αγώνες-highlight. Η μήκους 2,3 χιλιομέτρων πίστα είναι μοναδική στη Γερμανία και εξαιρετικά απαιτητική, με τους τοίχους και τις μπαριέρες να… καραδοκούν και να μην συγχωρούν λάθη. Επί της ουσίας είναι ένα σιρκουί πόλης με ό,τι αυτό κρύβει.

Ο Marco Wittmann της  BMW ήρθε στο Norisring για τον 4ο γύρο του πρωταθλήματος με τον αέρα αυτού που προηγείται στην βαθμολογία και αισθάνεται σαν να παίζει εντός έδρας, μια και η πίστα απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από τον τόπο καταγωγής του το Fürth.  Μάλιστα σε δηλώσεις του είπε πως είναι εξαιρετικό να συμμετέχει σε αυτόν τον αγώνα του "σπιτιού" του, όντα ταυτόχρονα πρώτος στη βαθμολογία. 

Από την άλλη, η Audi ταξίδεψε στη Νυρεμβέργη αναζητώντας τη νίκη και έχοντας τέσσερις οδηγούς να ακολουθούν τον Wittmann στη βαθμολογία.  Ο Mike Rockenfeller είναι δεύτερος και ακολουθείται από τον  Edoardo Mortara, τον Miguel Molina και τον Adrien Tambay. Και αυτή (λόγω της μικρής απόστασης της Νυρεμβέργης από το Ινγκολστάντ) χαρακτηρίζουν τον αγώνα "δικό τους" και οι προσδοκίες για μια διάκριση είναι μεγάλες.  Ο επικεφαλής του DTM για την Audi Dieter Gass δήλωσε πως ο στόχος είναι ένας: Η πρώτη νίκη της χρονιάς. 

Στη Mercedes τέλος, έρχονται πιο αισιόδοξοι μετά τη νίκη στο Oschersleben του Christian Vietoris, αλλά ποντάρουν και την εμπειρία του Gary Paffett, που έχει στον ενεργητικό του 20 νίκες στο DTM, την ώρα που ο Vitaly Petrov θα κληθεί να αποδείξει πολλά σε έναν αγώνα από τον οποίο δεν έχει εμπειρία. 

Είναι προφανές πως σε κάθε περίπτωση μεγάλη σημασία λόγω της ιδιαιτερότητας του αγώνα και της "πίστας" θα έχουν οι κατατακτήριες δοκιμές που θα γίνουν το Σάββατο, με τη σειρά εκκίνησης να παίζει καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη του αγώνα της Κυριακής. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube