DTM: Ο Wittmann στην pole position του Nürburgring [video]

DTM: Ο Wittmann στην pole position του Nürburgring [video]

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τις κατατακτήριες δοκιμές

O πρωτοπόρος της βαθμολογίας Marco Wittmann πήρε την pole position στο Ring χωρίς να απειληθεί μάλιστα από τον ανταγωνισμό του ούτε μια στιγμή.

Μάλιστα, ο Wittmann μπορεί να πανηγυρίζει και για έναν ακόμη λόγο, αφού ο μεγάλος του αντίπαλος στην κούρσα του πρωταθλήματος, ο Mattias Ekstrom της Audi ξεκινά 22 θέσεις πιο πίσω, καθώς η βροχή σε συνδυασμός με τις συνεχείς αλλαγές ελαστικών δεν τον ευνοήσαν και έτσι αποκλείστηκε πολύ νωρίς. 

Ετσι, με 22 θέσεις διαφοράς στη σειρά εκκίνησης, ο Γερμανός οδηγός της BMW έχει ένα σημαντικότατο πλεονέκτημα να αυξήσει τη βαθμολογική διαφορά των 39 βαθμών που τους χωρίζει. 

Στη δεύτερη θέση της σειράς εκκίνησης βρίσκεται ο Edoardo Mortara που είναι 4ος στον βαθμολογικό πίνακα, ενώ τρίτος ξεκινά ο Mike Rockenfeller επίσης με Audi. Αξίζει να σημειώσουμε πως μετά την pole position του Wittmann οι επόμενη BMW ξεκινά από τη 12η θέση και πίσω με τον Γερμανό να έχει να αντιμετωπίσει μόνος ένα στόλο Audi να τον ακολουθούν και την πρώτη Mercedes να ξεκινά από την 7η θέση με τον Daniel Juncadella στα πηδάλια. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube