DTM: Νίκη για την Audi στον πρώτο αγώνα του Norisring [video]

DTM: Νίκη για την Audi στον πρώτο αγώνα του Norisring [video]

Ο Eduardo Mortara έφερε μετά από 14 ολόκληρα χρόνια την Audi στο πιο ψηλό σκαλί

Ο αγώνας στο Norisring είναι από του πλεόν συναρπαστικούς στο καλαντάρι του DTM αφού επί της ουσίας πρόκειται για ένα σιρκουί πόλης και μάλιστα σε εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητική διαδρομή. 

Η πόλη της Νυρεμβέργης όμως δεν είναι και η πιο… γούρικη για την Audi αφού επί 14 ολόκληρα χρόνια είχε να δει νίκη εκεί.  Mάλιστα πολλοί θεωρούν ότι στο Norisring η Audi τρέχει στο… σπίτι της, αφού η Nυρεμβέργη απέχει λίγο από το Ίνγκολσταντ, την αληθινή έδρα της Audi.

Την παράδοση αυτή έσπασε σήμερα ο Eduardo Mortara που κέρδισε έναν αρκετά επεισοδιακό αγώνα, με δεύτερο έναν άλλο οδηγό της Audi τον Jamie Green και τρίτο τον Paul di Resta με Mercedes.

Νωρίτερα, στην pole position  κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες βρέθηκε ο Christian Vieroris με τον Mattias Ekström να βρίσκεται στη 2η θέση και τους Green και Wickens να βρίσκονται πίσω τους.



Όλα κύλησαν ομαλά (ή σχεδόν ομαλά) έως τον 20ο γύρο όταν ο Ekström όντας πίσω από τις Mercedes των Vietoris και Wickens, προσπάθησε να περάσει και τους δύο τα φρένα της πρώτης στροφής.

Όμως έχασε τα φρένα με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον πρωτοπόρο μέχρι εκείνη τη στιγμή Vietoris, o οποίος από την ενδοσυννενόηση τον αποκάλεσε ηλίθιο.  O Wickens, προσπάθησε να αποφύγει τη σύγκρουση και εγκατέλειψε εν τέλει στη συνέχεια. Η διαμάχη ανάμεσα στους οδηγούς συνεχίστηκε και στα πιτ μετά τον αγώνα με τον Ekstrom να ζητά συγνώμη γιατί έχασε τα φρένα, τον Vietoris να βγάζει καπνούς από τα αυτιά και τους αγωνοδίκες να συνεδριάζουν για το αν θα τιμωρήσουν στο δεύτερο αγώνα της Κυριακής τον Ekstrom ή όχι 

Ο Vietoris συνέχισε τον αγώνα με την πληγωμένη του C 63 AMG στην έκτη θέση, ο Ekström εγκατέλειψε μετά από μερικούς γύρους.
Έτσι, η πρωτοπορία του αγώνα πήγε στον Mortara, με τον Green και τον di Resta να ακολουθούν. 

Δείτε το βίντεο με ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube