DTM: Δεύτερος γύρος στην πίστα του Oschersleben [video]

DTM: Δεύτερος γύρος στην πίστα του Oschersleben [video]

Η ΒMW θέλει να επαναλάβει την πολύ καλή της εμφάνιση στο Hockenheim - Δείτε ολόκληρο τον περυσινό αγώνα

Δεύτερος γύρος στο DTM αυτή την Κυριακή στο Motorsport Arena Oschersleben, με τη BMW να θέλει να επαναλάβει τη νίκη και την πολύ καλή εμφάνιση στο Hockenheim, την Audi να διεκδικεί νίκη και τη Mercedes να θέλει να ξεχάσει όσα έγιναν στην πρεμιέρα της σεζόν.
 
Στο Hockenheim δεν μπορούσε να υπάρξει καλύτερη πρεμιέρα για τη BMW που κατάφερε να συνδυάσει τη νίκη (με τον Wittmann) στον πρώτο αγώνα της χρονιάς με την πρεμιέρα του νέου της αυτοκινήτου, της M4 DTM. Μάλιστα, αυτή ήταν η 60η νίκη της BMW στο DTM και πανηγυρίστηκε δεόντως, δεδομένου και ότι στην πρώτη δεκάδα είχε έξι αυτοκίνητα.
 
Στο Motorsport Arena Oschersleben η BMW έχει και πολύ καλή παράδοση. Στο σικρουί των 3,696 χιλιομέτρων,η πρώτη θέση στο πόντιουμ ήταν βαμμένη στα χρώματά της στους δύο τελευταίους αγώνες, πέρυσι και πρόπερσι, από τότε δηλαδή που η BMW επέστρεψε στο DTM. Συγκεκριμένα το 2012 ο Bruno Spengler (πρωταθλητής εκείνης της χρονιάς) είχε τεθεί επικεφαλής του αγώνα τον οποίο και κέρδισε άνετα, ενώ το 2013 η καρό σημαία μετά από 51 γύρους βρήκε νικητή τον Augusto Farfus.
 
Η συγκεκριμένη πίστα είναι ένα μείγμα από αργές στροφές στις οποίες η πρόσφυση παίζει μεγάλο ρόλο αλλά και απαιτητικές ευθείες.

Η εκκίνηση στον συγκεκριμένο αγώνα παίζει καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξή του, καθώς η πρώτη αριστερή στροφή των 90 μοιρών είναι παραδοσιακά σημείο έντονων... διαξιφισμών όλων των οδηγών που φτάνουν εκεί ο ένας δίπλα στον άλλον. Ένα άλλο "πονηρό" σημείο της πίστας είναι το chicane πριν την πίσω ευθεία όπου οι οδηγοί ακολουθούν μια "επιθετική γραμμή" πάνω από τα kerbs χωρίς να σηκώνουν το πόδι από το γκάζι. Τον ταχύτερο γύρο στην συγκεκριμένη πίστα πέρυσι είχε κάνει ο Joey Hand της BMW Team RBM με χρόνο 1:21.255 στον 14ο γύρο.
 
Να σημειώσουμε εδώ πως στον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής στο Oschersleben, οι Wittmann, Timo Glock, Spengler, Martin Tomczyk, Farfus και Hand θα ξεκινήσουν έχοντας έξτρα βάρος 5 κιλών στο αυτοκίνητό τους με βάση τους κανονισμούς του DTM, ενώ οι António Félix da Costa και Maxime Martin θα ξεκινήσουν με πρόσθετο βάρος 2,5 κιλών. 
 
Δείτε εδώ ολόκληρο τον περυσινό αγώνα 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube