DIRT GAMES CHALLENGE 2017 – Αντίστροφη μέτρηση

DIRT GAMES CHALLENGE 2017 – Αντίστροφη μέτρηση

Αυτό που ξεκίνησε ως μια φιλική αναμέτρηση στη Χαλκίδα στα τέλη του 2016 έγινε θεσμός. Και μετράμε αντίστροφα για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Το Dirt Games Challenge έχει πλέον υπόσταση και την Κυριακή 9 Απριλίου οι πρωταγωνιστές του θεσμού που περιλαμβάνει 4 αγώνες θα αναμετρηθούν με το χρονόμετρο σε χωμάτινες επιφάνειες.

Η αυλαία για το 2017 θα ανοίξει στη φιλόξενη χωμάτινη πίστα του Σπαθοβουνίου με 42 συμμετοχές. Αριθμός ιδιαίτερα σημαντικός, αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για μια νέα αρχή. Στη λίστα συμμετοχών διακρίνονται σημαντικοί οδηγοί με ιστορία στον χώρο των αγώνων. Παράλληλα όμως, αρκετοί ακόμα πρωτοεμφανιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους απέναντι σε καταξιωμένους οδηγούς. Σε μια άκρως διασκεδαστική, προσιτή και με χαμηλό κόστος συμμετοχής μορφή αγώνων.

Στον πρώτο αγώνα της σεζόν θα δούμε τις γνωστές πλέον χωμάτινες φόρμουλες (Kartcross). Ο Γιώργος Ζυμαρίδης, μέτρ του είδους ο οποίος μάλιστα είχε επικρατήσει στο 1ο Dirt Games το 2016 στη Χαλκίδα, θα συμμετάσχει τόσο με το δικό του Lahoz όσο και με το SR Kartcross. Ο Μπάμπης Γαζετάς με το Lahoz των 750 cc θα δώσει φυσικά το παρόν, ενώ από το χώρο των αγώνων ράλι θα συμμετάσχουν οι Γιώργος Μπάσδελης και Γιάννης Χεκιμιάν, αμφότεροι με Lahoz Speedcar. Από τις Ειδικές Διαδρομές στη χωμάτινη πίστα του Σπαθοβουνίου θα δούμε και τον Ανδρέα Καροτσιέρη, που έχουμε θαυμάσει τόσο με ιστορικά αυτοκίνητα όσο και με σύγχρονα τα τελευταία χρόνια. Θα οδηγήσει το Semog Trophy. Από τις ασφάλτινες πίστες στις χωμάτινες θα δούμε τον Βασίλη Παπαφιλίππου, που θα οδηγήσει το λευκό Speedcar.

Βέβαια, ως γνωστόν, στα Dirt Games δε συμμετέχουν μόνο χωμάτινες φόρμουλες, αλλά και αυτοκίνητα, τα οποία αποτελούν τις 24 εκ των 42 συμμετοχών. Σύγχρονα και κλασικά αγωνιστικά, διαφορετικών κατηγοριών και προδιαγραφών, θα προσφέρουν πλούσιο θέαμα σε όσους τυχερούς βρεθούν στο Διαδρόμιο. Κάτι εξασφαλισμένο με οδηγούς όπως είναι ο Πέτρος Μαγκερίδης με το Subaru Impreza, ο Σάββας Λευκαδίτης με το Peugeot 206 XS, αλλά και ο Σπύρος Έξαρχος με το MG ZR. Δεν πρέπει να παραλείψουμε τον Ανέστη Υφαντή και τον Ηλία Κολοκυθά με τα πισωκίνητα Ford Escort, αλλά και τον Θεόδωρο Βούλγαρη με το Toyota Starlet.

Ο αγώνας, που θα διοργανωθεί από την ΑΛΑΚ, αποτελεί παράλληλα μέρος του Επάθλου Ατομικής Χωμάτινης Χρονομέτρησης (Timed Rally Challenge). Το πρωί της Κυριακής θα ξεκινήσει η δράση, ενώ το Σάββατο οι αγωνιζόμενοι θα πραγματοποιήσουν τις αναγνωρίσεις στη διαδρομή των 2,15 km. Διαδικασία ιδιαίτερα σημαντική, αφού η χάραξη είναι σημαντικά διαφοροποιημένη σε σχέση με αυτήν που γνωρίζουμε, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται για κάποιους το πλεονέκτημα της γνώσης του δρόμου. Επί ίσοις όροις, λοιπόν!

Χορηγοί και υποστηρικτές του Dirt Games Challenge θα είναι η COSMOTE TV, η εταιρεία ΕΝΠΟ, αντιπρόσωπος των λιπαντικών ENEOS, η εταιρεία RACECRAFT, αντιπρόσωπος της ADIDAS Motorsport, η GARMIN και η ΠΕΤΤΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΖΑΝΤΩΝ.

Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube