Dirt Games 2017, Press day: Στη σωστή βάση

Dirt Games 2017, Press day: Στη σωστή βάση

Σε μια όμορφη εκδήλωση που δείχνει την εξωστρέφεια και γενικότερα το πνεύμα των ανθρώπων που έχουν την ευθύνη, παρουσιάστηκε το νεοσύστατο κύπελλο χωμάτινων αγώνων Dirt Games 2017.

Μια νέα μορφή αγώνων έρχεται να δώσει περισσότερο χρώμα στον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό. Πρόκειται για το DiRT Games Challenge, που έπειτα από έγκριση της ΕΠΑ, από αυτήν τη χρονιά θα αποτελέσει ακόμα έναν θεσμό υπό τη σκέπη της ΟΜΑΕ.

Στους αγώνες έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλες οι κατηγορίες αυτοκινήτων: Ν, Α, Ε, R, Ιστορικά, 4x4 και για πρώτη φορά τα εντυπωσιακά Kartcross & τα θηριώδη side by side (SSV). Μια μικρή γεύση για το πόσο συναρπαστικοί θα είναι οι αγώνες είχαν την ευκαιρία να πάρουν οι δημοσιογράφοι στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης παρουσίασης του θεσμού, που οργανώθηκε στο Διαδρόμιο, στο Σπαθοβούνι. Ο Λεωνίδας Κύρκος με το Mitsubishi Lancer Evolution IX κατηγορίας Ν4 πρόσφερε την εμπειρία συνοδήγησης, ενώ αρκετοί είχαν την ευκαιρία να καθίσουν πίσω από το πηδάλιο των εντυπωσιακών σε ήχο και απόδοση χωμάτινων μονοθεσίων.

Ο Κωνσταντίνος Σταύρου, επικεφαλής της οργανωτικής ομάδας, υπογράμμισε τα χαρακτηριστικά του θεσμού: «Με τη θεσμοθέτηση του DiRT Games Challenge δίνεται η δυνατότητα σε νέους, αλλά και σε έμπειρους αγωνιζόμενους να αγωνιστούν με απόλυτη ασφάλεια, με χαμηλό κόστος και υψηλό βαθμό ευχαρίστησης. Για τους θεατές η συγκεκριμένη μορφή αγώνων έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς έχουν εύκολη και ξεκούραστη πρόσβαση, ενώ όλη η δράση είναι συγκεντρωμένη μπροστά στα μάτια τους όπως στις Υπερειδικές των ράλι. Οπότε, για τον ίδιο λόγο το περιβάλλον των Dirt Games είναι ιδανικό για τους χορηγούς, η προβολή του μηνύματος είναι άμεση και ισχυρή». Υπογράμμισε επίσης ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από «πυρήνες» οδηγών και λέσχες σε όλη την Ελλάδα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο το 2018 το DiRT Games Challenge, πιο ώριμο πλέον, να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.

Το πρόγραμμα για το 2017 περιλαμβάνει 4 αγώνες, τρεις σε αμιγώς χωμάτινη επιφάνεια και έναν σε μικτές συνθήκες (άσφαλτος-χώμα). Αναλυτικά, οι αγώνες που προσμετρούν στο Έπαθλο είναι οι παρακάτω:

1. Διαδρόμιο (χώμα) 09 Απριλίου 2017
2. Σπάρτη (χώμα) 24 Σεπτεμβρίου 2017
3. Χαλκίδα (χώμα) 22 Οκτωβρίου 2017
4. Τελικός Μέγαρα (μικτός) 12 Νοεμβρίου 2017

Οι δυο πρώτοι αγώνες (ΑΛΑΚ, ΛΑΣπάρτης) αποτελούν μέρος του Επάθλου Χωμάτινης Ατομικής Χρονομέτρησης της ΟΜΑΕ, ο αγώνας της Χαλκίδας θα διεξαχθεί στην πίστα μοτοκρός της Χαλκίδας – σε παρόμοια χάραξη με αυτήν του αγώνα του 2016, ενώ ο τελικός του Επάθλου θα διεξαχθεί στην πίστα των Μεγάρων σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα μικτής επιφάνειας (άσφαλτος-χώμα).

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί ημερομηνία για την έκδοση Δελτίων Τεχνικής Ταυτότητας για όσα οχήματα δε διαθέτουν ήδη ή το διαθέσιμο Δελτίο έχει λήξει. Η βαθμολογία θα είναι όμοια με των αγώνων ράλι: 25, 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2, 1 βαθμούς για τους 10 πρώτους.

Δείτε ακόμη Οδηγούμε το αγωνιστικό μονοθέσιο για χωμάτινους αγώνες SR Kartcross [video]

Τα βραβεία του κάθε αγώνα ξεχωριστά, αλλά και του επάθλου συνολικά, αθλοθετούνται από την Οργανωτική Επιτροπή των DiRT Games και για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα απονεμηθούν 4 έπαθλα όπου τα τρία πρώτα αφορούν τα Kartcross και ένα τα SSV που συμμετέχουν στο Dirt Games Challenge.

Χορηγοί του θεσμού Dirt Games είναι η Cosmote TV, τα λιπαντικά ENEOS, η εταιρεία εμπορίας αγωνιστικού εξοπλισμού Racecraft, το κατάστημα «Ελαστικά Τάσος» και οι «Επισκευές ζαντών Πέττας» που θα προσφέρουν δωροεπιταγές και κουπόνια ως υποστήριξη στους συμμετέχοντες έπειτα από διαδικασία που θα οριστικοποιηθεί άμεσα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube