Δείτε και κυρίως ακούστε το νέο, αγωνιστικό Abarth 124 Rally! [video]

Δείτε και κυρίως ακούστε το νέο, αγωνιστικό Abarth 124 Rally! [video]

Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την αγωνιστική έκδοση του Abarth 124 Spider να κάνει δοκιμές σε δρόμο – και ακούγεται υπέροχα!

Όσοι παλιοί έχουν δει και ακούσει τα εργοστασιακά FIAT 124 Abarth Rallye στις ειδικές διαδρομές του Ακρόπολις, εδώ και 45 χρόνια, θα δακρύσουν.

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση όχι ως φάρσα. Η FIAT επιστρέφει στα ράλι, όχι βέβαια στην κλίμακα που αγωνιζόταν στο παρελθόν –με τα 124 Abarth, τα 131 Abarth και τις Lancia Delta S4 και Integrale– αλλά σε πιο βασικό επίπεδο, με αυτοκίνητα κυρίως για πελάτες αγωνιζόμενους.

Εν πάση περιπτώσει, θα βλέπουμε πάλι στα βουνά FIAT, και μάλιστα πισωκίνητα, να προσφέρουν θέαμα με ατελείωτες πάντες καθώς δεν θα τους λείπει η δύναμη. O 1.8 τούρμπο του Abarth 124 Rally φτάνει τους 300 ίππους και τους στέλνει στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ένα FIAT 124 Abarth Rally κρατά ψηλά τη σημαία της παλιάς σχολής των ράλι [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τότε που τα ντοκιμαντέρ μιας Lancia δεν χρειάζονταν μετάφραση [videos]

Ως αγωνιστικό βέβαια, το Abarth 124 Rally δεν θα μπορούσε να είχε υφασμάτινη αναδιπλούμενη κουκούλα, γι’ αυτό έχει σκληρή σκεπή από συνθετικά υλικά.

Στο video βλέπουμε το αγωνιστικό Abarth 124 Spider R-GT σε δοκιμές εξέλιξης στην Ιταλία, με τον παλιό οδηγό του WRC Alessandro Fiorio στο τιμόνι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Abarth 124

Όλοι οι φαν των ράλι θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τη FIA που θέσπισε την κατηγορία R-GT για να μπορούμε να απολαμβάνουμε στις ειδικές διαδρομές αυτοκίνητα όπως το Abarth 124 Spider R-GT Rally, την Porsche 911 GT3 R-GT και όποιο σούπερκαρ θελήσει να πάρει τη σχετική πιστοποίηση (ομολογκασιόν).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube